Nyírbátor

2023.12.06. 15:23

Megérkeztek a csokik Nyírbátorba

A gyerekek a karácsonyi ebéd után kapják majd meg a finomságokat.

Szon.hu

Fotó: Sipeki Péter

 A kedves meglepetésnek, ajándéknak mindenki örül, legyen bármilyen kis apróságról is szó. Szerkesztőségünk sokszor ad hírt örömszerző adományokról, de rendszeres időközönként mi magunk is kezdeményező szerepet vállalunk. Ilyen az a csokigyűjtő akció, amit már hosszú-hosszú évekre visszanyúlóan meghirdetünk, és olvasóinkkal közösen gyűjtjük a finomságokat egy nagy dobozba. S míg a Télapó a teli zsákjával kerekedik fel, mi ezt a megtelt dobozt visszük el minden évben más-más helyre, ahol tudjuk: a gyerekek örömmel várnak és fogadják szerkesztőségünk és olvasóink szívből érkező meglepetését.

Ebben az évben akciónk „célpontjául” a Nyírbátori Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégiumot választottuk. 

Az intézménybe több mint 200 diák jár, mindannyian (enyhe, középsúlyos vagy súlyosan) értelmi fogyatékkal élő fiatalok.

Az intézmény vezetője, Szilágyi Zoltánné még a kezdeményezésünk november közepi elinduláskor elmondta: gyógypedagógiai iskolájukba sajátos nevelési igényű, köztük értelmi és egyéb okokból sérült, illetve autista tanulók járnak. Összetett feladatot látnak el, mert a gyermekek óvodai foglalkozásai mellett iskolájukban alapfokú, valamint szakmai képzés is folyik, a kollégiumuk pedig lakhatást biztosít a más településről érkező gyerekeknek. Igyekeznek a fiataloknak mindent megadni, ami csak tőlük telik.

Csokigyűjtő akciónkhoz az idén is sokan csatlakoztak, a segítők névsorát kis, keretes anyagunkban olvashatják. A Kelet-Magyarország szerkesztősége nevében mindenkinek köszönjük a támogatását, legyen szó, egy, vagy éppen száz csokoládéról. A hangsúly nem a darabszámon, hanem a gesztuson van.

Pekó László, a vármegyei kereskedelmi és iparkamara elnöke „házon belül” hirdette meg lapunk akcióját, a szervezet munkatársainak köszönhetően összegyűlt csokoládékat Párkányiné dr. Csurka Edina főtitkár személyesen hozta el a nyíregyházi gyűjtőpontra, a Dózsa György utcai szerkesztőségünkbe.

– Mikor megláttuk a lap felhívását, nem sokat gondolkodtunk azon, hogy részt vegyünk-e benne. A jövőben mi is szeretnénk anyagilag támogatni azokat a hátrányos helyzetű fiatalokat, akik a szakképzésben tanulnak – mondta Pekó László.

A Kelet-Magyarország kezdeményezéséhez csatlakozott a nyírbátori önkormányzat is, ahol a hivatal dolgozóin túl az önkormányzati fenntartású szervek munkatársai (óvoda, fürdő) is gyűjtöttek csokoládét. Az adományt szerdán vettük fel a polgármesteri hivatalban, majd „robogtunk” tovább velük az Éltes-iskolába.

Máté Antal, Nyírbátor polgármestere az átadáskor hangsúlyozta, nagyon szimpatikus számára a Kelet-Magyarország kezdeményezése, és a jövőben is szívesen állnak az akció mellé akkor is, ha a gyűjtés nem Nyírbátorba irányul.

Hét-nyolc degeszre tömött dobozzal érkeztünk meg szerda délelőtt a Nyírbátori Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumba, ahol Szilágyi Zoltánné intézményvezető társaságában több tucat csillogó szemű diák fogadott bennünket.

Szilágyi Zoltánné megerősítette, nagyon hálás a Kelet-Magyarországnak, és persze az összes felajánlónak a csokoládékért, amivel boldogabbá tették ezeknek a nehéz sorsú gyerekeknek a mindennapjait.

– December 20-án lesz a karácsonyi ünnepségünk, úgy tervezzük, hogy az ebéd utáni finomságként kapják majd meg a diákok a csokit – mondta Szilágyi Zoltánné. 

TG

A felajánlók

Ke-Víz 21 Zrt.

Kondorné Varga Tünde és unokája, Széles Marcell

Kopjári Gergő

Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület

Naked Warrior Team kettlebell-csoportjának tagjai: Páyer Krisztina, dr. Kiss Szilvia, Gilányi-Bodnár Lívia, Fedorné Hurczik Anita és Kolcsár Bettina

Nyírbátor önkormányzata

Platán faloda

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában