Nyíregyháza

2023.12.10. 14:30

Pedálozás közben megszépítik mások karácsonyát

Borítsuk fényárba a vándor karácsonyfát! – ezzel a felkiáltással szervezi meg első jótékonysági Spinning road show-ját egy maroknyi nyíregyházi vállalkozó.

Szon.hu

– Jó ideje gondolkodunk már azon, hogyan bírhatnánk rá minél több embert arra, hogy segítsen másokon. Így született meg ez a karácsonyi akció is, aminek lényege: spinner kerékpárokat alakítottunk át úgy, hogy áramot fejlesszenek, ha tekerik azokat. Minél jobban hajtják, a hozzájuk kapcsolt és a karácsonyfára feltett, összesen negyven méternyi LED-szalag annál erősebben világít és változtatja a színét. Egymás követő négy nap Nyíregyháza négy üzlete előtt hajthatják meg az érdeklődők, járókelők a spinner bicikliket, s miközben kipróbálják ezeket a kerékpárokat és megismernek egy alternatív energiaforrást, jót tesznek, hiszen az road show végén egy rászoruló család megkapja a karácsonyfát díszekkel és fényfüzérekkel együtt – magyarázta az egyik ötletgazda, Linzenbold Tamás, a Tekergők Baráti Köre Egyesület oszlopos tagja.

Négy nap, négy helyszín

– A család kiválasztásában szakembereket segítségét kérték, mert azt szerették volna, hogy a legjobb helyre kerüljön az ünnep éke. Emellett a road show minden helyszínére elvisznek egy adománygyűjtő dobozt, melynek tartalmát szintén megkapja a rászoruló család – tette hozzá a hagyományteremtő céllal indított jótékonysági megmozdulás másik megálmodója, ifjabb Szollár József.
– Az akció első állomása a Szoll-Lux Kft. lesz december 12-én, kedden, a Szarvas utcai üzlet előtt kihelyezett spinner bringákkal 17 és 18 óra között lehet fényárba borítani a vándor karácsonyfát. Másnap ugyanebben az időpontban a Dózsa György utcai Lipóti Pékségnél, harmadnap a Kállói úti Pritamin zöldség-gyümölcs üzletnél tekerhetnek az érdeklődők. A road show december 15-én, pénteken délután hatkor az Agyag utcán, a BringaSziget parkolójában zárul, ahol átadjuk a családnak a két és fél méteres fenyőfát és a díszeket, valamint a nekik gyűjtött egyéb adományokat. Azok között, akik mind a négy nap eljönnek világítani, négy ajándékcsomagokat sorsolunk ki – hangsúlyozta Linzenbold Tamás, aki szerint éppen ez, a nehéz helyzetben lévők támogatása az adventi időszak és a szeretet ünnepének a lényege.

A Mikulás is beugrik

Minden helyszínen kedveskednek valamivel a segíteni vágyóknak. Van, ahol forró teával, máshol pogácsával, gyümölccsel várják a pedálozókat, sőt, az első helyszínen a Mikulás is csatlakozik a tekerőkhöz. 

CsA

Kép: Spinning road show: mozgás, ismeretátadás és jótékonykodás egyszerre | Illusztráció: Reuters/Mónus Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában