Katasztrófavédelem

2024.01.08. 13:09

2024 első hétvégéjének tűzoltói beavatkozásai

Szon.hu

2024 első hétvégéjén huszonnyolc segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba - írta a katasztrófavédelem.

Pénteken egy négyzetméteren füstölt falevél Nyíregyházán, a Csonkás utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal szüntették meg a füstölést.

Vaján családi ház udvarán két négyzetméteren égett kommunális hulladék. A tüzet a baktalórántházi hivatásos tűzoltók oltották el gyorssugárral.

Nagycserkeszen családi ház kéményében égett a korom. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévők az izzó részek eltávolítását megkezdték, a beavatkozók kéziszerszámok segítségével szüntették meg az izzást.

Idősek otthonában, a folyosón elhelyezett szén-monoxid érzékelő jelzett Gacsályon. Az épületben egy zárt égésterű gázkazán üzemelt. A csengeri önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt 16 ember a szobákat elhagyta és a helyszínen lévők megkezdték az épület átszellőztetését. A beavatkozók méréseket végeztek, amelyek igazolták a színtelen szagtalan gáz jelenlétét. A gázszolgáltató szakembere a gázkazánt kizárta a szolgáltatásból.

Szombaton két személygépkocsi ütközött össze Mátészalkán. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt.  Vasárnap jelzett a szén-monoxid érzékelő egy méhteleki családi házban. Az ingatlanban egy cserépkályha üzemelt, amely mellett a csengeri önkormányzati tűzoltók méréseket végeztek és igazolták a színtelen, szagtalan gáz jelenlétét, majd átszellőztették az ingatlant. 

Kerítésre dőlt egy fa Nyíregyházán, a Dugonics utcában. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a balesetveszélyt. 

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Nagydoboson. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, megszüntették a forgalmi akadályt és az áramszolgáltató kiérkezéséig biztosították a helyszínt.

Családi ház pincéjében lévő vegyes tüzelésű kazán kéményében izzott a lerakódott égéstermék Nagycserkeszen. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével avatkoztak be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában