Gyász

2024.01.09. 16:51

Benedek Miklósra emlékezik a közmédia

Szon.hu

Fotó: MW-archív

Emlékezetes filmes alakításaival és interjúbeszélgetésekkel tisztelegnek Benedek Miklós előtt a közmédia csatornái. A Dunán január 9-én este A három testőr Afrikában című vígjáték, míg az M5 kulturális csatornán a Macskafogó című animációs film látható.

A közmédia változatos film- és műsorkínálattal idézi fel Benedek Miklós, a Nemzet Színésze címmel, Kossuth- és Jászai Mari-díjjal elismert, a hazai színjátszásban megkerülhetetlen színművész emlékét.
A Duna január 9-én 20:45-kor a Rejtő Jenő regényéből készült, 1996-os A három testőr Afrikában című vígjátékkal – amiben Levin, a szakács szerepét alakította – emlékezik a színművészre.
Az M5 kulturális csatorna ugyanezen a napon 21 órától a hazai animációs-filmgyártás egyik legnépszerűbb darabjával, a Macskafogóval tiszteleg Benedek Miklós előtt, amelyben a fő gonosztevőnek, Fritz Teufelnek kölcsönözte hangját. A film előtt, a 17:55-kor látható a színművész előadásában egyik kedvenc verse, Ady Endre: A föltámadás szomorúsága, amelyhez kapcsolódóan gondolatait is megosztotta.  A csatorna napi magazinműsora, a Librettó, és kulturális híradója, az Agenda is felidézi a magyar színjátszás legendás alakját.

A Kossuth Rádió szintén január 9-én emlékezik meg Benedek Miklósról, 19:30-kor az Aranyemberek című műsor egyik róla szóló, korábbi adásával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában