Nyíregyháza

2024.01.29. 17:23

Nagyforgalmú utak újulnak meg

Több mint félmilliárd forintos ráfordítással Nyíregyháza három fontos utcáján lesz korszerűsítés.

Bednárik Mónika

– Az infrastruktúra fejlesztése, az önkormányzati tulajdonú belterületi utak építése és felújítása, a közlekedésbiztonság fokozása mindig kiemelt célja volt a város vezetésének, s ez 2024-ben sem változik. Nem véletlen, hogy közlekedésfejlesztéssel indítjuk az évet – mondta dr. Kovács Ferenc hétfőn Sóstógyógyfürdőn. Nyíregyháza polgármestere Ágoston Ildikóval, Sóstó-Sóstógyógyfürdő önkormányzati képviselőjével tett egy sétát a Berenát és Fürdő utcán. Nem véletlenül itt, hiszen ahogy az időjárás engedi elkezdődik a két utca korszerűsítése.

– A Berenát utca a Kemecsei úttól indulva mintegy 600 méteren kap új útburkolatot, illetve a kapcsolódó csapadékvíz-elvezető rendszer felülvizsgálata és átépítése is megtörténik csaknem 80 millió forintos beruházással – részletezte a városvezető.

Új aszfaltréteget kapnak

– A Fürdő utca Kemecsei út és Venyige utca közötti, valamivel több mint másfél kilométeres szakasza is új aszfaltréteget kap, s itt is elvégzik a csapadékvíz-elvezetők átépítését, itt a kivitelezés összege több mint 270 millió forint – számszerűsítette a korszerűsítéseket dr. Kovács Ferenc, Ágoston Ildikó pedig arról beszélt, nagyon fontos és régi vágya a városrésznek, hogy ezek a nagyforgalmú utak megújuljanak. A polgármester – arra is utalva, hogy Sóstógyógyfürdő turisztikai szempontból kiemelt övezet – azt mondta, a tervek szerint nyárra, az első félév végére, mire a turisták megérkeznek a városba, befejeződik az útfejlesztés.
Az úthálózat felújítása ezzel korántsem ér végét, mert a Jósavárosban is elkezdődnek a munkák.

– Elképesztően fontos számunkra az Ószőlő utca korszerűsítése, nemcsak a hatalmas gépjárműforgalom miatt, hanem mert az itteni oktatási-nevelési intézmények az egész várost kiszolgálják – fogalmazott Nagy Szabina, a településrész önkormányzati képviselője, aki dr. Kovács Ferenccel tett egy rövid sétát az érintett útszakaszon.
Tanév végére elkészül

– Az Ószőlő utca útburkolata 880 méteren újul meg, a mintegy 175 millió forintos fejlesztés természetesen érinti a csapadékvíz-elvezetők átépítését is. Itt a tervek szerint a tanév végére elkészül a kivitelező a munkával, melyben ugyancsak fontos szempont az akadálymentesítés és a fogyatékossággal élő emberek közlekedésének segítése – mondta a városvezető.
Elhangzott, hogy a kivitelezési szerződéseket a Colas Zrt.-vel megkötötték, a több mint 526 millió forint a város rendelkezésére áll.

– A tervezés és engedélyeztetés, a közbeszerzési és kivitelezési eljárás lebonyolítása is megtörtént az elmúlt évben, továbbá az EU-val folytatott tárgyalások eredményeként elszámolhatóvá is vált, így ahogy a technikai feltételek adottak, azonnal indul a kivitelezés – tette hozzá dr. Kovács Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában