Tüntetés

2024.02.08. 11:13

Gazdatüntetés lesz pénteken Záhonyban!

Tarnavölgyi Gergely

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

- Az Európai Bizottság a közelmúltban előterjesztett intézkedése alapján újabb 1 évvel meghosszabbítanák az ukrán élelmiszerek korlátozás nélküli, teljesen szabad behozatalát. Az ellenőrizetlen minőségű, tiltott vegyszerekkel kezelt, GMO-s termékek ugyanis nem csak a fogyasztókra nézve jelenthetnek veszélyt, hanem az uniós mezőgazdaságra is. Ez ellen minden létező eszközzel, a leghatározottabban fellépnek a magyar gazdák - tájékoztatta portálunkat Rácz Imre.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vármegyei elnöke hozzátette, tiltakozásul az Európai Bizottság döntése ellen gazdademonstrációt tartanak Záhonyban, február 9-én (pénteken) 11 órakor, a Barna Medve Étterem közelében, a 4-es számú főút 431. számú kilométerkővénél, közvetlenül a határátkelő előtt.

- Határozottan elutasítjuk az Európai Bizottság előterjesztést, amellyel újabb egy évvel meghosszabbítanák az ukrán mezőgazdasági termékek, élelmiszerek korlátozás nélküli behozatalát - mondta Rácz Imre, aki arra biztatja a vármegyei gazdákat, hogy minél többen vegyenek részt a pénteki tüntetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában