Nyíregyháza

2024.03.08. 17:59

„A nők tartják a medrében a világ folyását”

Csáki Alexandra

„A nők tartják a medrében a világ folyását”

Fotó: Dodó Ferenc

Zenés-táncos műsorral lepte meg a hölgyeket nőnap alkalmából a nyíregyházi városvezetés. A rendezvénynek a Continental Aréna adott otthont péntek délután.
– Ez a nap a nőkről szól, akik gyereket nevelnek, háztartást vezetnek, dolgoznak, gondoskodnak a párjukról, amiért mi, férfiak rendkívül hálásak vagyunk. Köszönjük, hogy vannak nekünk, és engedjék meg, hogy az önkormányzat és minden nyíregyházi férfi nevében boldog nőnapot kívánjak! És ne csak ma, az év minden napján éljenek egészségben, boldogságban és szeretetben, és legyenek körülöttünk, mert – ahogy mondani szokás – minden sikeres férfi mögött áll egy nő – fordult a lelátókon és a küzdőtéren ülők felé dr. Kovács Ferenc polgármester.
– Minden nyíregyházi nőnek jár a köszönet, a hála és a tisztelet. Köszönet a mosolyukért, a támogatásukért, a szeretetükért, jóságukért, mindenért, amit kapunk tőlük, mert mi, férfiak nem élhetnénk a nők nélkül teljes, tartalmas és boldog – vette át a szót dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.
– Oly sok mindenért lehetne még köszönetet mondani, amikor az év egy napját a nőknek szenteljük, de valójában az év minden napján rájuk gondolunk. A türelem, a segítőkészség, a kedvesség, a megértés és a támogatás az, amit elsősorban szeretnénk megköszönni. Amikor Isten megteremtette a férfit, egyedülinek, elhagyatottnak, árvának látta, ezért megalkotta mellé az első nőt, aki hozzá illik, hogy ne legyen egyedül. Ám amellett, hogy társaink az életben, sokkal többet tesznek értünk, hiszen a szívük alatt hordják gyermekeinket, megteremtik az otthont és gondoskodnak annak melegéről, ápolnak és vigasztalnak, ha kell, óvó kritikával illetnek minket, s a medrében tartják a világ folyását. A szeretettel készített étel, a jó szívvel adott bölcs tanács, biztató szó vagy egy gyengéd kézfogás olyan gesztusok, melyek előrébb viszik a világot. A nő természeténél fogva az élet forrása, a szeretet és a jóság közvetítője abban a körforgásban, ami évszázadok óta élteti, gyarapítja a magyar nemzetet a Kárpát-medencében. Erről tanúskodnak dalaink, meséink, népművészetünk – fűzte hozzá dr. Vinnai Győző. 

Dr. Szabó Tünde kormánybiztos, országgyűlési képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott: nőként szerencsések lehetünk, hiszen ténylegesen érezhetjük azt a szeretetet, amely március 8-án körülvesz minket. A nőnap rövid történetét felidézve elmondta: az 1800-as évek közepén New York-ból indult a mozgalom a munkásosztálybeli nők kezdeményezésére. S ma már a nő nemcsak a család tűzhelye, összetartó ereje, hanem megvalósíthatja az álmait orvosként, mérnökként, pilótaként…
– Köszönjük mindazt, amit nőnapon és az év minden napján kapunk, egyben mi is köszönjük meg a férfiaknak, hogy mellettünk állnak és támogatnak minket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában