Különleges verseny

2024.03.06. 09:32

Bűntényt derítettek fel az ifjak

Az adatok megszerzéséhez az angol nyelvi készségekhez kapcsolódó feladatokat kellett megoldaniuk.

Szon.hu

A dobogón végzett fehérgyarmati diákok Vargáné Torma Lívia felkészítő pedagógussal

Különleges versenyt rendeztek február 22-én a mátészalkai Móricz Zsigmond Görögkatolikus Óvoda és Kétannyelvű Általános Iskolában. 

Vidám hangulatban vetélkedtek 

A Sherlock Holmes kerestetik címmel meghirdetett vidám hangulatú vetélkedőn a helyi diákok mellett a mátészalkai Képes Géza Általános Iskola, a Kálvin János Általános Iskola, a Széchenyi István Katolikus Német Nemzetiségi, Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, a fehérgyarmati Bárdos Lajos Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola tanulói és tanárai is részt vettek. 

Jövőre is megrendezik 

A fehérgyarmati diákok – akik igen szép helyezést értek el a versenyen – mindig nagy kedvvel jelentkeznek az effajta kihívásokkal és élményekkel járó megmérettetésekre. A játék során a háromfős detektívcsapatoknak egy angol nyelvterületen elkövetett bűntény körülményeit kellett felderíteniük. 
Az adatok megszerzéséhez az angol nyelvi készségekhez kapcsolódó különböző feladatokat kellett megoldaniuk, majd a megoldásokat egy-egy, a szabadulószobákból ismert módon kellett valódi információvá visszakódolni. 
A szervezők az eseményt elsősorban egy kellemes hangulatú délutánnak szánták, s a résztvevők kedvező véleménye miatt már a program jövő évi megismétlésére is nagy esélyt látnak. A játékban háromfős csapatok vettek részt, összesen negyvennyolc fiatal vetélkedett egymással. A fehérgyarmati 8. z osztályos diákok felkészítő tanára Vargáné Torma Lívia volt. 
Az izgalmas és igen nehéz feladatokkal járó nyomozáson első helyen végzett Kovács Ákos, Kovács Dávid és Lóránt Liliána, s harmadik lett Bányai Levente, Kosztya Gergő, valamint Szabó Lili. Fecske László 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában