Zene

2024.03.26. 11:12

Éjszakai koncert a Várkert Bazárban

Amszterdam és Brüsszel után a budapesti közönség is láthatta és hallhatta az összeállítást, de a zenebarátok kedd este is megtekinthetik a különleges koncertet.

M. Magyar László

Színes székek és ülőalkalmatosságok teszik hangulatossá a Várkert Bazár koncerttermét

Forrás: Fotó: Cantemus Vegyeskar

Alig érkezett haza az elmúlt pénteken az Amszterdamot és Brüsszelt érintő koncertsorozat után a Budapesti Fesztiválzenekarral a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar, március 24-én, vasárnap délelőtt ismét a fővárosba utazott a művészeti együttes Szabó Soma Liszt-díjas karnagy vezetésével. Mint portálunkon is beszámoltunk róla, a fővárosi zenekar Compassion - Máté-passió és egyéb szenvedéstörténetek címmel készített összeállítást Fischer Iván karnagy irányításával, s a kórusrészletek előadására felkérték a nyíregyházi énekkart. 

Amszterdam és Brüsszel után a budapesti közönség is láthatta és hallhatta már vasárnap és hétfőn az összeállítást, illetve a zenebarátok még kedd este is megtekinthetik a különleges koncertet.

 Az összeállítás gyermekkari részeit ezeken  a fellépéseken a Cantemus Gyermekkórus énekli. A koncertsorozat különleges helyszíne volt vasárnap éjjel a Várkert Bazár, az összeállítás néhány részlete ott csendült fel a Budapesti Fesztiválzenekar és a Cantemus Vegyeskar előadásában.  Olvasóinkban joggal merülhet fel a kérdés, hogy a Máté-passió mellett vajon mik lehetnek még szenvedéstörténetek. Az összeállításba bekerült például Tigran Mansurian örmény zeneszerző műve, amit az örmény népirtás ártatlan áldozatai emlékére komponált. A koncerteken felcsendül továbbá Maurice Ravel Kaddish a halottakért című műve, valamint hallható a holland holokauszt emléknapra írt szerzemény is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában