Jótékonyság

2024.03.03. 09:01

Húsvéti adománygyűjtés a „Tartós szeretet” jegyében

A Katolikus Karitász idén is nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést rendez március 3. és 10. között.

Lengyel Nóra

A Katolikus Karitász idén is nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést rendez március 3. és 10. között.

Fotó: karitasz.hu

Az országos akció célja, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akik számára minden nap kihívást jelent a lakhatás, a közüzemi számlák befizetése, a fűtés, a gyógyszerek kiváltása vagy az, hogy az asztalra étel kerüljön. Nem csak karácsonykor, hanem nagyböjtben is érdemes rájuk gondolni. Húsvét előtt elsősorban tartós élelmiszereket vagy pénzadományokat várnak Nyíregyházán is több helyszínen.

A „Tartós szeretet” felhívás jegyében indított gyűjtés során a Karitász arra kér mindenkit, hogy ossza meg feleslegessé vált, de még felhasználható tartós élelmiszereit azokkal, akiknek ez életmentő segítség lehet. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívására egy héten keresztül az adományokat a katolikus templomokban kijelölt helyeken, valamint az egyházmegyei Karitász-központokban és adománypontokon lehet leadni. Pénzösszeg felajánlásával is támogatható a kezdeményezés a karitasz.hu oldalon keresztül, vagy a 1356-os adományvonal hívásával.

Az akció nem csupán az élelmiszer-ellátásra terjed ki, hanem a közösségi összetartásra és a felebaráti szeretet megélésére is felhívja a figyelmet. Az összegyűlt adományokból a Karitász önkéntesei csomagokat állítanak össze, melyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászoruló emberekhez. A kisgyermekes családok esetében az egységcsomagokat édességgel és apró ajándékokkal is kiegészítik, hogy a húsvéti ünnepek mindenki számára örömöt hozzanak. Segítsünk együtt azokon, akiknek a legnagyobb szükségük van rá, és tegyük emlékezetessé számukra a közelgő húsvéti ünnepeket.

Nyíregyházi gyűjtőpontok:

Karitász Pont
4400 Nyíregyháza, Rákóczi u. 17.
munkanapokon: 08.00-15.00

Egyházmegyei Karitász Központ
4405 Nyíregyháza, Tábor u. 1/E
munkanapokon: 07.30 - 15.30
illetve egyeztetés szerinti időpontban

Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház Főplébánia
4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 4.
munkanapokon: 09.00 - 16.00
illetve szentmisék előtt vagy után

Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Karitászcsoport
4400 Nyíregyháza, Zrínyi Ilona u. 2.
munkanapokon: 09.00-14.00

Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola
4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 19.
munkanapokon: 08.00-14.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában