Nyíregyháza

2024.03.21. 09:47

Nagy siker Amszterdamban

A Budapesti Fesztiválzenekarral adott koncertet a Cantemus Vegyeskar Hollandiában.

M. Magyar László

Forrás: Fotó: Cantemus Vegyeskar

Mint portálunkon már beszámoltunk róla, ezekben a napokban külföldön szerepel a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar a  Budapesti Fesztiválzenekar vendégeként.  A fővárosi együttes Compassion - Máté-passió és egyéb szenvedéstörténetek címmel készített összeállítást Fischer Iván karnagy irányításával, s a kórusrészletek előadására felkérték a nyíregyházi énekkart. Március 20-án, szerda este Amszterdamban a Koninklijk Hangversenyteremben mutatták be a magyar előadósművészek nagy sikerrel műsorukat a holland közönségnek. A mai napon, csütörtökön autóbusszal Brüsszelbe utazik tovább  a magyar művészeti küldöttség, este ugyanis a belga fővárosban is lesz még egy koncert, s majd pénteken utazik haza repülővel a kórus és a zenekar.

 

A Cantemus Vegyeskar március 22-én érkezik haza Nyíregyházára, de két nap múlva indul is vissza Budapestre, ugyanis a Fesztiválzenekarral három alkalommal is bemutatják műsorukat a Művészetek Palotájában, sőt március 24-én lesz egy éjszakai koncert is a Várkert Bazárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában