Vásárosnamény

2024.04.18. 10:22

A beregi kerékpáros kör lehet az ország legjobbja

Szon.hu

Számos látnivalót érint, és biztonságos

Forrás: Fotó: Aktív Magyarország

Ebben az évben is közönségszavazáson dől el, melyik kerékpárút lesz az év kedvence. A kerékpáros-nagyközönség jelölhette ki az esélyes bringautakat, melyek közül szakmai zsűri választotta ki azt a 11-et, amelyre április 24-ig lehet szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán. Olyan útvonal nyerheti el az Év Kerékpárútja címet, amely elég izgalmas ahhoz, hogy a két keréken kalandozó közönség a bakancslistájára tűzze. A versenyben lévő útvonalak érdekes látnivalókat érintenek, jó minőségűek és biztonságosak. 

Fontos üzenetek 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté, és emiatt többen üljenek biciklire, hogy aktívan fedezzék fel hazánk tájait. Emellett a kampány felhívja a nagyközönség figyelmét arra is, hogy az utak építése, fejlesztése és fenntartása folyamatos munkát igényel. Az egyik legfontosabb üzenet, hogy a kerékpárutak akkor nyújtanak felejthetetlen élményeket, ha azokon mindenki biztonságosan közlekedik, a KRESZ szabályait betartja, és a közlekedés minden résztvevőjére figyelemmel van. 2022-ben a Deseda tavat megkerülő kerékpárút kapta a legtöbb szavazatot, tavaly a Békéscsaba körül futó Wenckheim kerékpárút nyerte el a címet. A versenyben maradt kerékpárutak között van a Beregi kör is, így e vármegyei szakaszra is lehet voksolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában