Nyíregyháza

2024.04.16. 10:55

A magyar cserkészek története

A kötet áttekintést nyújt a magyar cserkészmozgalom útjáról.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Izgalmas kötetbemutatóra és beszélgetésre hívják az érdeklődőket a Mathias Corvinus Collegium nyíregyházi képzési központjába április 17-én, szerdán 17 órától. Székely Levente, az MCC Szociológiai Műhely vezetője, az Ifjúságkutató Intézet igazgatója és Réti Gergely cserkészvezető, az MCC Közjogi műhely kutatója mutatja be az Egy jobb világért, 110 éves a magyar cserkészet című kötetet. Az esemény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Az MCC honlapján és közösségi oldalán elérhető a link. 

Szüntelenül munkálkodni 

A kötetről így írnak: „Minden nehézség ellenére úgy hisszük, hogy az Isten, haza és az embertársak szolgálatára tett fogadalom átsegít minket a 21. század próbatételein is. A magyar cserkészet ma is a keresztény valláserkölcsi alapokon, a hazaszereteten és az egymásért viselt felelősségen nyugszik, s bár minden korszak új társadalmi kihívásokat hoz magával, célja ugyanaz, mint 110 évvel ezelőtt: szüntelenül munkálkodni egy jobb világért”.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában