Nyíregyháza

2024.04.08. 11:54

A pizzafutár életet mentett

Felvállalhatta a késéséért a szemrehányást, vagy értesítette a címzettet a szállítási idő meghosszabbodásáról.

Szon.hu

Egyre népszerűbb a kiszállításos pizzarendelés

Forrás: Illusztráció: getty images

Nemrégiben az egyik este Nyíregyházán az Állomás téren narancssárga ruhás pizzafutár fiatalember tekert kerékpárjával. Hirtelen megállt, s leszállt járgányáról. Azt hittem, gond adódott a biciklijével, vagy nem vette észre, hogy túlhaladt a keresett számú házon. 

Megérkezett a mentőautó 

Kiderült, nem erről van szó! A járda széle és a bokor közötti területen tehetetlenül fekvő embert fedezett fel. Ez utóbbi személyt nem tudom, mi lelte! Ittas, beteg, baleset érte? A pizzafutár elővette mobiltelefonját. Percekig beszélt. Gondolom, a vonal túlsó végéről a telefonáló szokásos és hosszú ideig tartó kikérdezése zajlott, és tanácsok sokasága hangzott el. Annyit láttam és hallottam, hogy a futár lehajolt, s telefonját a földön fekvő emberhez tartotta, s hangosan kérdezte tőle: „Meg tudja mondani a nevét, uram?” 
Lehet, a segítségre szoruló nem tudott válaszolni, vagy csak a tisztes távolságból nem hallottam, mit mondott. A narancssárga ruhás fiatalember többször rászólt, ne mozgolódjon, ne álljon fel! Körülbelül fél óra múlva megérkezett a mentőautó. A pizzafutár pedig folytatta útját. Nem tudom, volt-e még sütemény a kocka alakú hátitáskájában, vagy már munkája végeztével hazafelé indult-e. Ha még ott lapult nála az étel, az már jócskán kihűlhetett. 

Elismerésre méltó 

Felvállalhatta a késéséért a szemrehányást, vagy talán értesítette a címzettet a szállítási idő kényszerű és indokolt meghosszabbodásáról. Humánus tette mindenképpen elismerésre méltó, hogy kerékpárjával nem suhant el a segítségre szoruló ember mellett. Annál is inkább, mivel éjszaka még elég csípős volt az idő, s ha az illető hosszú ideig magatehetetlenül fekszik a földön, abból komoly egészségügyi problémái származhattak volna. Sőt, az sem zárható ki, hogy az életét veszíti. De hála a figyelmes fiatalembernek, ez nem történt meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában