Fehérgyarmat

2024.04.30. 07:36

Újra tinédzserek lehettek

Retro diszkót tartottak a fehérgyarmati művelődési házban.

Fecske László

Beizzították az időgépet múlt szombaton Fehérgyarmaton, s egészen a nyolcvanas, kilencvenes évekig repültek vele vissza, hogy egy estére újra átélhessék a ma már retrónak számító diszkók hangulatát. Veres Attila ötletét a bulinak otthont adó művelődési ház igazgatója, Kiss Linda valósította meg a város polgármestere, dr. Péter Csaba támogatásával – osztotta meg lapunkkal Fecske László.

Két DJ diktálta az ütemet

Sokan szerették volna feleleveníteni, újra átélni a ’80-as, ’90-es évek varázsát, így érthető, hogy hatalmas volt az érdeklődés. A korszak meghatározó zenéit DJ Balogh Csaba és Dj Ba-Sa szolgáltatta a művelődési ház aulájában, annak idején sokszor szerveztek itt diszkót. Az ÖDC-re, azaz Öreg Diák Centrumra keresztelt esemény – amely egy azonos névvel fémjelzett egykori diszkóra utalt – leginkább az idősebb korosztály fantáziáját mozgatta meg, hiszen ők azok, akik a nyolcvanas, kilencvenes években voltak tinédzserek.

A városban a kilencvenes években több szórakozóhely is működött, melyek hétvégente zsúfolásig megteltek táncolni, bulizni vágyó fiatalokkal. Az idő múlásával azonban valamennyi diszkó, klub bezárt. A hiányt az utóbbi években egy vállalkozó házaspár, Bojáki Zoltán és Bojáki-Petrik Erika igyekszik enyhíteni azzal, hogy több helyen is lehetőséget biztosítanak a tartalmas kikapcsolódásra – élőzenével, DJ-vel, játékkal – tudósított szerkesztőségünket Fecske László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában