Kiállítás

2024.05.24. 09:53

A kastélymúzeumban különleges kiállítás nyílt meg

A Dégenfeld Kastélymúzeum és a Károlyi Gyula Emlékház az állandó kiállítások mellett különleges és színes rendezvényeknek is helyet ad. A kastélymúzeum új időszaki kiállítással várja a látogatókat.

Szon.hu

Kastélymúzeum

Fotó: A kastélymúzeum archívuma

Szemet gyönyörködtető grafikák, keresztszemes hímzések, kovácsoltvas termékek, fafaragások és vesszőből font eszközök várják a látogatókat Baktalórántházán a kastélymúzeumban. Kedden délután megnyílt a Szatmár-Beregi Népművészeti és Kézműves Egyesület tagjainak alkotásaiból összeállított Kéz Művek 2. című tárlat. Az alkotások többsége a díszítő értékén felül a hétköznapokban is használható tárgy.

A kastélymúzeum különleges kiállítással várja a látogatókat
A kastélymúzeum különleges kiállítással várja a látogatókat
Fotó: kastélymúzeum

Kastélymúzeum programjai

Az ünnepélyes megnyitón a Dégenfeld-kastélymúzeum rendezvénytermében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Értéktár Bizottság elnöke, Baracsi Endre mondott köszöntőt, majd Baktalórántháza polgármestere Nagy Lajos, és Filep Sándor a vásárosnaményi polgármester is mikrofon elé állt, hiszen ott székel a Szatmár-Beregi Népművészeti és Kézműves Egyesület. A tárlatot a Beregi Múzeum vezetője, aki egyben az egyesület elnöke is, Varga János nyitotta meg. A kiállítás június 15-ig látogatható, utána különböző művészeti tárlatokkal, festményekkel, fotókkal és egyéb alkotásokkal, és színes rendezvényekkel várják az érdeklődőket, iskolásokat, csoportokat a nyár folyamán. Június 16-án gyereknapi rendezvényt szerveznek a fiataloknak, a családoknak, augusztus első hétvégéjén pedig a Mandala Dalszínház adja elő a méltán népszerű Miniszter félrelép darabot. A diákok is nagyon élvezik a kastély kiállításait, hiszen interaktív digitális technológiával, okos eszközökkel is színesítik a tárlatokat. 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában