Filmek

2024.05.27. 14:01

Moziműsor

Szon.hu

Jelenet A boldogság ügynöke című filmből

Forrás: port.hu


Kedden is népszerű filmeket vetítenek a Krúdy Gyula Art Moziban. 
Május 28., kedd:


17 óra: A boldogság ügynöke, dokumentumfilm
Arun Bhattarai és Zurbó Dorottya rendezők dokumentumfilmes csapata egy negyvenes éveiben járó boldogságügynök, Amber Gurung életét követte. A mindössze 700.000 embert számláló, apró himalájai királyságban, Bhutánban ugyanis a Boldogság Kutatóintézet munkatársai járják az országot, és négyórás kérdőív segítségével mérik fel a lakosság boldogságszintjét. Ennek eredményéből dolgozzák ki az ötéves fejlesztési terveket, amelyeknek elsődleges célja, hogy tovább növeljék a bhutáni társadalom „boldogság indexét”.. A filmben Amber házról-házra látogatja az elszigetelt falvakat. Rajta keresztül kapunk  betekintést a bhutáni társadalom hétköznapjaiba.

18.40. Vincentnek meg kell halnia ( 18) francia-belga thriller

Vincent átlagos volt mindaddig, amíg nem akart mindenki az életére törni. Úgy tűnik egyik napról a másikra közutálat tárgya lett, és aligha van olyan ember a környezetében, akiből nem vált ki ellenséges érzelmeket puszta jelenlétével. Miután két munkatársa minden ok nélkül megtámadja, Vincentet hazaküldik a munkahelyéről. De a férfi az irodán kívül sincs biztonságban, szinte mindenki az életére tör, aki szembe jön vele az utcán. Nyugodt életre aligha számíthat, ráadásul az őt érintő események egyre erőszakosabbá válnak, így menekülni kényszerül. Stéphan Castang sötét humorral és őrülten sokkoló pillanatokkal tarkított, idegőrlő thrillere kirántja a szőnyeget a főszereplője (Karim Leklou) – és a közönség – alól.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában