Rekord

2024.05.23. 12:00

Rekordot szeretnének krétával rajzolni pénteken

Helyi diákok segítik felállítani és felfesteni az első magyar aszfaltkrétarajz-rekordot Nyíregyházán.

Szon.hu

Pénteken 8 óra és 12 óra között lesz a rekordkísérlet

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Május 24-én, pénteken reggel vidám színekbe borul a Váci Mihály Kulturális Központ környéke. Több száz nyíregyházi iskolás tesz kísérletet arra, hogy legnagyobb alapterületen a legtöbb gyermek rajzoljon egy időben. Ezt a különleges programot az RC Budapest-Metropolitan szervezi, melybe bevonja a nyíregyházi Kazinczy Ferenc Tagintézményt, ahol a Rotary család legfiatalabb tagjaként EarlyAct Club működik, valamint a Nyíregyházi Interact Club tagjait is. 


Több száz diák 


Ezenkívül a város külön­böző iskoláit is felkérték, hogy vegyenek részt a rekord ­felállításában. A rendez­vényre meghívást kaptak a város különböző iskolái, valamint állandó meghívott intézményként a Bárczi és a Ridens tanulói is. Ezért még egy különlegessége az ­eseménynek, hogy ép és fogyatékkal élő gyerekek ­közösen fognak rajzot készíteni a Váci Mihály Kulturális Központot három oldalról körbeölelő térburkoló kövön. 
A tervek szerint minimum hatszáz gyermek részvételét jelezték, melyből száz tanuló fogyatékkal élő. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában