orgonára kell

2019.06.21. 15:28

Családi koncertet adnak a leendő orgona javára

A Dinyés Family Consort az Árokháty Béla Támogatói Kör szervezésében Gyürén a református templomban tart zenés áhítatot a leendő orgona javára június 22-én 18 órától.

Dinyés Soma és felesége, Szili Gabriella a gyermekeikkel, vagyis a saját családi együttesükkel mutatkoznak be. A hangversenyen barokk szerzők művei csendülnek fel.

Abból a korból válogatják a szerzeményeket, amikor a kamarazenélés, a családi együtt muzsikálás divatos volt. A belépés ingyenes, de adományokat a szervezők elfogadnak a templomi orgona javára.

Historikus játékmód

Dinyés Soma 1975-ben született, 1999-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, 2012-ben szerezte meg a DLA fokozatot zeneelméletből, summa cum laude minősítéssel. 1999 óta tanít szolfézst, zeneelméletet a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, 2010–15 között az iskola kamarazenekarát is ő irányította.

Tanári tevékenysége mellett több együttesben játszik orgona vagy csembaló continuót. Több budapesti zenekar barokk programjainak rendszeres közreműködője, egyre több zenei együttes hívja meg régizenei koncertek szakmai irányítására, vezénylésére.

Fontosnak tartja, hogy azok az együttesek, amelyek nem szoktak barokk zenét játszani, megismerjék a historikus játékmód alapjait és tágítsák látókörüket, hogy ezáltal is gazdagítsák zenei kifejezéstárukat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában