Szabadtéri szezon

2019.06.12. 17:53

Szerelmes életmese a Rózsakertben

Humorral és fájdalommal fűszerezett elő­adással indul a szabadtéri szezon.

A Rózsakert Szabadtéri Színpad nyitó előadása június 14-én, pénteken 20.30-tól Molnár Ferenc fergeteges vígjátéka, a Delila lesz, melynek ősbemutatója 81 éve volt az akkori Pesti Színházban olyan hajdani sztárokkal, mint Somlay Artúr, Darvas Lili, Muráti Lili és Mály Gerő.

Hétköznapi gondok

A humorral és fájdalommal fűszerezett, szerelmes életmesét Nyíregyházán a nagy sikerű, többszörös díjnyertes Illatszertár után ismét Mohácsi János rendezi, a szereplők: Kosik Anita, Gulácsi Tamás, Horváth László Attila, Rák Zoltán, István István, a Móricz Zsigmond Színház társulatának tagjai, vendégművészként pedig Józsa Bettinát láthatja a közönség.

A történet főhőse a vidéki csárdatulajdonos Virág, aki – miután tetemes összeget nyer a lottón, felkelti a pincérnő, a már menyasszony Ilonka érdeklődését. Virág felesége, Marianne kénytelen a női rafinéria teljes arze­nálját bevetni. Vajon ki nyeri el végül a fellobbanó érzés és érzékbe szinte becsavarodó, idősödő urat a következő negyven évre?

– Virágnak a hétköznapi emberek gondjaival és vágyaival kell megbirkóznia. Ezek olyan érzések, vívódások, melyek mindannyiunkban ott vannak, döntések, amelyeket magunknak is meg kell hoznunk. Ő is felteszi magának azokat a kérdéseket, amiket olyan sokan megfogalmaztak már előtte, hogy érdemes-e egy új, izgalmas, perzselő szerelemért felrúgni egy hosszú évtizedek óta jól működő, szerető házasságot – mondta el lapunknak a megkísértett Virágot alakító Gulácsi Tamás, aki a civil életben is darabbéli neje, a Marianne-t megformáló Kosik Anita férje. Kérdésünkre, hogyan élik meg mindezt, elárulta: bár színészként ez a munkájuk, ő is, és a felesége is egy másik embert játszik, mindenképpen izgalmas a helyzet.

Harmónia, energiaáramlás

– Nyilván, praktikus, hogy otthon tudunk az előadásról beszélgetni, ahogy az is, hogy ismerjük a másik rezdüléseit, megvan az a harmónia, energia­áramlás közöttünk, amin Józsa Bettinával dolgoznunk kellett, hiszen eddig még nem játszottunk együtt. Ő egy nagyon tehetséges lány – tette hozzá –, akiről még sokat fogunk hallani. Gulácsi Tamás szerint a nézők izgalmas, humoros, szenvedélyes és elsősorban igazi szituációkat láthatnak majd a színpadon.

Valós helyzetek

– Mohácsi János mindig a valós helyzeteket keresi a színpadon, és arra törekszik, hogy minél életszagúbb legyen egy történet. A közönség akkor is talál a rendezéseiben újdonságot, ha többször nézi meg az előadást, gyakori, hogy az egyik felvonásban behoz egy olyan utalást, aminek a másik részben lesz jelentősége, szóval nagyon nagy mágus ő ebben – jegyezte meg a Móricz Zsigmond Színház művésze. Hozzátette: ma, amikor egyre több a világban a kommersz, amikor pár másodperces Insta-sztorikat nézünk, és nagyítóval kell keresni a minőséget, arra kell törekedniük, hogy valódit adjanak, ez a darab pedig ilyen lesz.

– Ugyanakkor mostanában az emberek megrettennek attól, ha ténylegesen kapnak valamit, visszahőkölnek, ha egy előadás – a Delilához hasonlóan – háromfelvonásos, pedig itt háromszor negyven, szenvedéllyel, érzelmekkel, őszinteséggel és humorral megtöltött percről beszélünk.

Kérdésünkre, hogy mit tenne, ha Virághoz hasonlóan nyerne a lottón, Gulácsi Tamás rövid gondolkodás után elmondta: nincsenek irreális vágyai. – Megteremteném a számunkra ideális otthont, segítenék a családnak és a barátoknak, valószínűleg sokat jótékonykodnék, és próbálnám jól befektetni a nyereményt. Úgy gondolom, nem változtatna meg a hirtelen jött gazdagság, de más az elképzelés, és megint más a valóság. Az biztos, hogy félelmetes lehet szembesülni ezzel. Persze azért kíváncsi lennék, hogyan reagálnék egy ilyen hírre…

CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában