gyermekkönyv

2019.06.24. 08:00

Találkozhattak az írókkal

A szerző egyénisége, az önfeledt kacagás, játék és az olvasás öröme egységet alkotott.

A kicsikre és a nagyokra egyaránt gondolt Nyírbátorban a városi könyvtár és a helyi kulturális központ, amikor a napokban közös szervezésben megrendezték a könyv ünnepét. Olyan vendégeket hívtak meg, akik lekötötték mind a fiatalok, mind a felnőttek figyelmét.

– A kisiskolások Vig Balázs gyermekkönyvíró interaktív, játékos könyvbemutatóján vehettek részt június 7-én a délelőtti órákban. A szerző varázslatos egyénisége, az önfeledt kacagás, játék és az olvasás öröme olyan egységben zengett minden szívdobbanásban, hogy ezt igen nehéz lenne szavakká formálni. Ezt bizony át kellett élni. Egy biztos: a vihart elijesztettük.

A szakzsargon talán olvasóvá nevelésnek hívja ezt… De ettől aztán végképp nem esünk kétségbe, felkészülten várjuk az olvasókká vált iskolásokat a nyári szünidő heteiben is – tájékoztatta lapunkat Sipos Ferenc, a Nyírbátori Városi Könyvtár igazgatója.

Ötven álnév

– A felnőttek Nemere István társaságában ünnepelhettek. Erdei-Nagy Ibolya moderálásában ismerhettük meg azt a különleges életutat, amely számokban így mérhető: 70 év, 700 könyv, 11 millió eladott példányszám, 50 álnév.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában