Szép eredmény született a világversenyen

2019.07.05. 12:05

Duleba Lívia újabb komoly sikere

A fiatal, nyíregyházi származású fuvolaművész egyedüli magyarként vett részt a megmérettetésen.

A tehetséges fuvolaművész, Duleba Lívia

Fotó: Raffay Zsófia

Június második felében immár tizenhatodik alkalommal rendezték meg Moszkvában és Szentpéterváron a Csajkovszkij komolyzenei megmérettetést, amelyen több száz művész szállt versenybe különböző – zongora, hegedű, cselló, ének és újonnan hozzáadott szekcióként fúvós hangszerek – kategóriákban. A négyévente megtartott esemény fődíja 100 ezer dollár, az egyes kategóriák győztesei között további – harminctól kétezer dollárig terjedő – pénzdíjakat osztanak szét.

A tehetséges fuvolaművész, Duleba Lívia
Fotó: Raffay Zsófia

Az élmezőnyben

A fafúvósokkal kibővített szekció döntőjében június 27-én a nyíregyházi származású Duleba Lívia fuvolaművész is színpadra lépett. A fiatal előadó a döntőben három fuvolással, két klarinétossal, egy oboistával és egy fagottművész versenyzővel mérhette össze tudását és a rangos mezőnyben végül sikerült a hetedik helyen végeznie. A művész a döntő előtt írt bejegyzést a közösségi oldalára.

Az érzelmek dallamán

Úgy fogalmazott: megtiszteltetés, hogy meghívást kapott a világ egyik legismertebb komolyzenei megmérettetésére, a Csajkovszkij zenei versenyre a 12 legjobb fuvolás közé.

– Egy nagyszerű emberrel és művésszel, Granik Annával állhatok ki a világ számos táján élő hallgató elé, egyedüli magyar résztvevőként! Rengeteg pozitív energiával és érzelmekkel feltöltődve készülök a játékunkra, ami már régen nem a versenyzésről és győzni akarásról szól, hanem pusztán a bennünk felhalmozódott zenei és érzelmi mondanivaló kitárásáról. Szurkoljatok, örüljetek velem, hogy sikerüljön átadnom nektek és sok zenét szerető embernek mindazt, amit a sok-sok év alatt megtanultam, és akivé váltam – írta a finálét megelőzően.

Duleba Lívia öröme és elragadtatása azért is érthető, mivel rendkívüli tehetségek egész sora szerepelt a különböző kategóriákbabn.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában