Vaja

2019.09.16. 17:17

Sosem látott festmények

A képek némelyike 8-10 évig érlelődött a művész gondolataiban, míg az első ecsetvonások a vászonra kerültek.

Huszonhárom alkotását mutatta be a művészetkedvelőknek a napokban nyílt kiállításán Vincze László Vaján, a Vay-kastélyban. A Szamoskéren született esztergomi festőművész ezen munkái még sosem voltak kiállítva máshol.

– Az volt a célom, hogy a vajai lakosok és kollégáim, a XII. Vaja Art Őszi Művésztelep vendégei egy mélyebb lelkületű oldalamról is megismerjenek. Az eddigi tárlataimat rövidebb lélegzetű tájképek, városképek, csendéletek jellemezték – magyarázta lapunk érdeklődésére Vincze László, majd megjegyezte: a művésztelepeken eltöltött napok nem teszik lehetővé mélyebb gondolatokat tartalmazó alkotások elkészítését. A most kiállított műveket visszavonultan, a műterem magányában és inspiráló környezetben készítette, a képek némelyike 8-10 éven keresztül érlelődött a gondolataiban, míg az első ecsetvonások a vászonra kerültek!

Vincze Lászlót az alkotói pályáján Blaskó János, Jakuba János, Bíró Lajos, Bernáth Aurél, Barcsay Jenő, Mihátz Pál vezették. A parasztcsaládból származó művész a természet szeretetét környezetéből hozta magával. Kedvelt témái a mitológia, a biblia és az irodalom világából valók; természetet járó festő.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában