koncert

2019.12.10. 08:00

Mézeskalácsillat, örömzene

A színház koncertteremmé változik: a MŰvész Stúdióban tartja adventi koncertjét az Orpheum Madams.

Fotó: F.I.

Az Orpheum Madams zenekar a Bencs villa, a Városmajori Művelődési Ház és a Megyeháza után újabb nyíregyházi fellépésre készül.

– Olyan helyszínt kerestünk, ahol a hat fős zenekar kényelmesen elfér, ahol professzionális fény-és hangtechnika, sőt díszletelemek állnak rendelkezésre, illetve ahol a közönség ülve és zavartalanul tudja átadni magát a kikapcsolódásnak – mondja a zenekart vezető Karap Zoltán, aki szerint a város egyik legizgalmasabb terme Nyíregyházán a MŰvész Stúdió. Bár a színpad előtt egyelőre nem lesznek asztalok és pezsgőt sem fognak felszolgálni a vendégeknek, azért az orfeumi hangulat garantált.

Sanzonok, kuplék

Az énekmikrofonoknál Dézsi Darinka és Nyomtató Enikő, a Móricz Zsigmond Színház színművészei; klarinéton Ignácz László, nagybőgőn Simon László játszik, a dobokon Papp Csaba, gitáron Karap Zoltán kísér.

Az együttes a Bencs villában
Fotó: Dodó Ferenc

És ami a repertoárt illeti: továbbra is a nosztalgikus, békebeli dallamoké lesz a főszerep, a vasárnapi koncerten sanzonok, kuplék, swing és bossa nova örökzöldek, valamint a zenekar számára legkedvesebb karácsonyi, holiday jazz slágerek várhatóak. Örömzene, amelynek forralt bor és mézeskalács illata van, békés, vagy épp romantikus percek valahol a szent és profán határán. Orpheum Madams: Christmas time a Móricz Zsigmond Színház MŰvész Stúdiójában december 15-én, vasárnap 17 órától.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában