Varázslatos élmény lesz

2019.12.17. 08:57

Ünnepi koncert a templomban

Adventi koncertre várja a zenekedvelőket a fiatal fuvolaművész.

Duleba Lívia

Fotó: Böröcz Balázs

Varázslatos élményben lesz részük azoknak, akik december 22-én, vasárnap a negyedik adventi gyertya meggyújtása után ellátogatnak a kemecsei református templomba: a nyíregyházi származású fuvolaművész, Duleba Lívia Osztrosits Éva hegedűművész-

szel, Jobbágy Andor brácsa-művésszel és Devich Gergely csellóművésszel közösen ad ünnepi koncertet.

Duleba Lívia
Fotó: Böröcz Balázs

Szép emlékek

– Nagy örömömre egy, a szívemhez nagyon közel álló városban, Kemecsén léphetek fel karácsony előtt – mondta lapunknak a fiatal művész, akit néhány héttel ezelőtt kértek fel arra, hogy advent 4. vasárnapján a hagyományos gyertyagyújtás után koncertet adjon a református templomban, megkönnyítve ezzel az ünnepre hangolódást.

– Ez egy különösen fontos esemény a számomra, egyrészt mert a gyermekkorom szép emlékei ide kötnek, másrészt mert szívesen támogatom a Kemecséhez hasonló, kisebb városok kulturális kezdeményezéseit.

– Szeretném közelebb hozni és elérhetővé tenni a professzionális, magas szinten művelt komolyzenét azok számára is, akik nem tudnak eljárni a kiemelt koncerttermekbe. Olyan nagyszerű és ambiciózus művészeket választottam magam mellé, mint Osztrosits Éva, Jobbágy Andor és Devich Gergely. Remélem, elindul ezzel egy folyamat, és az ország távolabbi részeiben is gyakrabban hallhat majd bennünket a közönség.

A gyertyagyújtás december 22-én 16 órakor lesz a református templom előtti téren, ezt követően pedig Bach-, Haydn-, Mozart-, Mascagni- és Csajkovszkij-műveket hallhatnak az érdeklődők. A koncert ingyenes, Kodály Zoltán szavaival élve: „A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza. Legyen a zene mindenkié!”

Tanít az egyetemen

Lívia nem unatkozik: szeptembertől a győri Széchenyi István Egyetem fuvolatanáraként dolgozik, januárban pedig elkezdik az első demólemeze előkészületeit – az albumhoz hamarosan videók is készülnek. De addig is meg lehet hallgatni az egyetem karácsonyi CD-jének kiadványában megjelent Mendels­sohn-darabjukat, amit Su­sanne Lorant zongoraművésszel közösen vettek fel.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában