Poket-könyvautomata

2020.02.28. 15:27

Pizsamabuli a megyei könyvtárban

Beöltözős pizsamabulival ünneplik az első szülinapjukat.

Szombaton hivatalosan is átadják

Fotó: Dodó Ferenc

Vecsei H. Miklós és ifjabb Vidnyánszky Attila fiatal alkotókból álló társulata, a Sztalker Csoport 2018-ban a költészet napján útjára indított egy remek ­kezdeményezést: a főváros hét forgalmas pontján helyeztek ki Poket-könyvautomatákat.

A kötetek két hét alatt elfogytak, ebből egyértelmű lett számukra, hogy van kereslet a minőségi irodalomra, legyen az klasszikus vagy kortárs. Tavaly januárban megkezdték a terjesztést, így Budapest után több vidéki nagyvárosban is telepítettek könyvautomatát – november óta Nyíregyházán, a megyei könyvtár mellett is van egy.

Könyvkarakternek öltöznek

A hivatalos átadást február 29-én 20 órától tartják Vecsei H. Miklós színművésszel, majd a könyvtárban farsangi buli várja az érdeklődőket.

Egy éve alakult meg a nyíregyházi poketközösség, a szülinapot pedig ezzel a különleges eseménnyel ünneplik.

A résztvevőktől azt kérik, öltözzenek be kedvenc könyvkarakterüknek, vigyenek magukkal rágcsálnivalót és alvós cuccot, a buli ugyanis reggel nyolcig tart – az alsó korhatár 16 év.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában