irodalom

2020.04.06. 16:53

Megismerheti a nagyvilág

John Cure köteteit hamarosan Amerikában és Kínában is olvashatják a borzongásra vágyók.

Tavaly év végén került a boltokba Győrffy-Kiss József, írói nevén John Cure hatodik, A lány, akit élve ástak el című regénye, ami az előző kötetekhez hasonlóan ismét hetekig vezette a Bookline thriller kategóriájának sikerlistáját – megelőzve a világhírű amerikai sikerszerzők, Stephen King és Dean R. Koontz legújabb könyveit is. A nyírségi szerző azonban nem ül a babérjain.

Ír, kutat, állatokat gondoz

– Számomra nem okoz gondot, hogy huzamosabb ideig itthon maradjak, megszoktam már, az alkotói folyamat része. Most is regény­írásra használom a rendkívüli helyzet adta idő jelentős részét, dolgozom a készülő könyvemen, a Hontalan lelkek trilógiám befejező történetén.

A tervek szerint karácsony előtt kerül majd a könyvesboltok polcaira – mondta el érdeklődésünkre a borzongás mestere, aki „civilben” biztonságpolitikai szakterületen végez tudományos kutatásokat, jelenleg az Európában elkövetett terrorcselekmények merénylőinek személyiség-lélekrajzát vizsgálja.

– A fennmaradó időben nyelvet tanulok, sportolok, és természetesen sokat olvasok, hiszen ez az írás alapja amellett, hogy a könyvek tökéletes kikapcsolódást nyújtanak. Ugyan hiányzik az utazás, a találkozások, viszont így a kis „mentvényeim”, a befogadott cicák és kutyák – akik részei az életemnek – most többet kapnak belőlem.

Remélem, ők is annyira örülnek ennek, mint én – jegyezte meg mosolyogva John Cure, akinek regényírói pályafutása újabb mérföldkőhöz érkezett.

Újabb mérföldkő

– Mindezek mellett a szívemnek most legkedvesebb elfoglaltság mégis az első regényem nemzetközi megjelenésének előkészítése. Abban a szerencsés helyzetben lehetek ugyanis, hogy a köteteimet egy amerikai könyvkiadó közreműködésével hamarosan külföldön is megismerhetik.

Ez egy újabb nagy kihívás az életemben, a következő egy évben a regényeim Európában, Amerikában, valamint Kínában is elérhetővé válnak az olvasók számára.

A fordításokon jelenleg is dolgoznak, és kiváló borítók születtek, így azt hiszem, minden adott lesz, hogy minél több olvasóhoz eljussak a nagyvilágban.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában