A Karmapirintől a Parno Grasztig

2020.04.03. 16:16

Olyan számukra a zenélés, mint a levegő

Az elmaradt koncertek és a bevételkiesés miatt nehéz helyzetbe kerülhetnek az előadók, zenekarok.

A Parno Grasztnak szeptemberig voltak lekötött koncertjei, ezeket azonban folyamatosan mondják vissza a járvány miatt

Forrás: MW

A koronavírus-járvány stoptáblát adott a világnak, a mindennapok alapjáraton araszolnak, a klubok, szórakozóhelyek helyett otthonunkban élvezzük az előadók, zenekarok „karanténkoncertjeit”. Szakos Andrea, a Karmapirin énekesnője például saját dalaik mellett feldolgozásokat oszt meg rajongóikkal a saját és az együttes közösségi oldalain.

Áprilisban jöhet az új klip

– Bár most a koncerteken nem találkozhatunk, szeretném átadni a zenémet, zenénket a közönségnek. Szerencsére még időben sikerült három új dalt rögzítenünk, már csak a produceri munka van hátra. Ha minden a terveink szerint alakul, az első klipjével áprilisban el is készülünk – mondta el érdeklődésünkre a Nyíregyházán élő énekesnő. Andi hozzátette: egyelőre azonban a zenekar kizárólag online érintkezik.

A Parno Graszt is szünetelteti a próbákat, ám mivel a banda tagjai nemcsak zenésztársak, hanem családtagok is, kivételes alkalmakkor, nagyon ritkán, szűk körben, de összejönnek, s előkerülnek a hangszerek is.

– Olyan nekünk a zenélés, mint a levegő: szükségünk van rá az élethez – árulta el lapunknak Oláh József. Az énekes-tamburás hozzátette: mindannyian megértették, hogy azzal tesznek egymásért a legtöbbet, ha nem mozdulnak ki.

– Napok óta azon dolgozom, hogy össze tudjunk hozni a közösségi oldalunkon egy élő koncertet, amiben mindenki otthonról zenél. Sokan vagyunk a zenekarban, szóval ez nem egyszerű vállalkozás, de jó lenne legalább így közönség elé állni, mert már nagyon hiányoznak a fellépések. Maradnak a ház körüli munkák, végre mindent megcsinálhatunk, amire eddig nem jutott időnk. Van, aki autót szerel, én a fürdőszobát burkolom – úgy, ahogy. Krisztián fiamból viszont a legjobbat hozta ki a helyzet, ő ugyanis mindig azt mondta, hogy képtelen arra, hogy dalt írjon, neki ez nem megy, néhány napja azonban kaptam tőle egy üzenetet, amiben elküldte az első saját szerzeményét. Ráadásul nagyon jó kis dalt írt, úgyhogy remélem, nem vész el az ihlete.

Kitartanak és segítik egymást

Oláh József arról is beszélt, hogy nehéz hónapok következnek az előadóművészek számára: elmaradnak a koncertek, így jelentős bevételtől esnek el, ez pedig nagy érvágás mindenkinek.

– Szeptemberig vannak lekötve a bulijaink, ezeket azonban folyamatosan mondják vissza a járvány miatt. Nekünk a fő foglalkozásunk a zenélés, ebből élünk. Kilencen vagyunk, mindenkinek van családja, s bár néhányunk a jég hátán is megél, van, aki nem ilyen talpraesett.

– Természetes, hogy aggódom a zenekarért, de bízom benne, hogy ha kitartunk és segítjük egymást, túléljük ezt az egészet, és végre visszatérhet az életünk a rendes kerékvágásba.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában