Előadás

2020.06.23. 10:02

A diáklét nehézségei és szépségei a szabadtérin

Vissza az iskolapadba

Fotó: Sipeki Péter

Remekműveknek nem kell reklám, a Tanár úr kérem pedig remekmű. S mint ilyen, kortalan is, hiszen mindannyian voltunk – vagyunk, leszünk – diákok. De sokszor fordultunk be a fal felé, ha dermesztő hangján megszólalt az ébresztőóra! Hányszor reszketett a lábunk, ha késve kellett beslisszolni a tanterembe, vagy meg kellett magyarázni az egyest a szüleinknek! Hogy irigyeltük a jó tanulót, mert neki minden olyan magától értetődően sikerült! Milyen gonoszak tudtunk lenni a rossz tanulóval felelésnél, percet se gondolván arra, hogy másnap miránk is lesújthat a végzet! És akkor a diákként átélt első szerelemről, csalódásról, meg az élet többi csodás véletlenjéről még nem is beszéltünk…

Karinthy Frigyes zseniális látképe a diáklét szépségeiről és borzalmairól vadonatúj, zenés feldolgozásban látható június 23-án, kedden 20 órától a nyíregyházi szabadtéri színpadon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában