kult

2020.07.28. 08:08

Mandala: próbálták menteni a menthetőt

A dalszínház tervezett nyári előadásainak csupán egyharmadát láthatja a Görög Udvar közönsége.

2017.04.21. Tompos Kátya színésznő, énekesnő. Fotó: Móricz-Sabján Simon

Forrás: MW-archív

Fotó: Simon Moricz-Sabjan

Nehéz hónapokat tudhat maga mögött a Mandala Dalszínház, Ahogy a nyíregyházi társulat a honlapján írja: a kényszerű leállás idején újabb és újabb programterveket szőve teltek napjaik, a korlátozó rendeletek feloldásával pedig próbálták menteni a Mandala Nyár eredeti, még februárban véglegesített műsorából azt, ami menthető.

Az idei csupán egyharmada a korábban megszokott nyári kínálatnak, így a 29. Mandala Nyár a 0.33-as kódot kapta. Legalább a helyszín a szokásos, ebben az évben is a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola udvara ad otthont az előadásoknak.

Egy közkedvelt darab, a Hyppolit, a lakáj nyitja a programsorozatot augusztus 7-én, pénteken 20.30-tól. A kétfelvonásos zenés vígjátékot ezúttal is Mikó István rendezésében láthatja a publikum. Természetesen az érdemes művész is feltűnik a színpadon, méghozzá Schneider Mátyás szerepében.

Premier, gála

Egy héttel később, augusztus 14-én Tompos Kátya mindig különleges hangulatú koncertjére várják a minőségi zene szerelmeseit. A színész- és énekesnő Holdjárat című szólóalbumának dalait hozza el, melyek szövegét jórészt ő írta, míg a zene Hrutka Róbert munkáját dicséri. A lemez dalain kívül természetesen a régi kedvenceket is hallhatja a Görög Udvar közönsége.

A társulat premierjével folytatódik a 29. Mandala Nyár augusztus 26-án 20 órától: Mikó István szintén rendezőként és szereplőként jegyzi A szabin nők elrablása című zenés bohózatot. A darab igényesen szórakoztató zenés vígjáték, egyben vallomás a vándorszínházak romantikájáról.

A nagyszabású nyárzáró gála az idén sem maradhat el: az augusztus 30-án 19 órától kezdődő műsor kétrészes lesz: az elsőben a Mandala Dalszínház és vendégei állnak színpadra, míg a második részben Hevesi Tamás és zenekara ad koncertet.

A jegyeket a TDM-irodában, a Sky Travel Utazási Irodában, valamint az előadások napján 15 óráig a helyszínen lehet megvásárolni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában