videó

2020.08.26. 19:53

Rockhimnuszok zengték be a főteret (videó)

A helyi banda fiatal énekesnője az egyetem mellett sem hagyja el zenekarát, sőt: műsoruk megújításán dolgoznak.

Egy rocktörténeti kalandozásra invitálta a közönséget kedden délután a VIDOR Fesztivál: a Kossuth téren felállított színpadon a Rockwise játszotta a műfaj legjobb és legismertebb slágereit.

– Minden koncertünkön igyekszünk egy hatalmas bulit csapni, ezúttal is fantasztikus rock-dalokkal készültünk – mondta el lapunknak Boda Izabella, a banda énekesnője. – A repertoárunk egyelőre nem változott: Elvis Presley, Queen, és még számos más hasonló fantasztikus előadó számait játszunk, de a terveink között szerepel, hogy még több dalt feldogozzunk, akár kevert műfajokból is.

Még mindig izgul

Az ötletelésre a pandémia időszaka több lehetőséget is adott, hiszen amíg a veszélyhelyzet alatt szüneteltek a koncertek, több olyan dalt is felvettek a listára, melyet a jövőben szívesen prezentálnának a közönségnek. Izabella arról is mesélt, hogy szeptembertől egy fővárosi egyetemen folytatja tanulmányait, így a jövőben valószínűleg kevesebbet fognak próbálni, de ez nem jelenti azt, hogy magára hagyná a zenekart.

– Töretlen lelkesedéssel készülünk a jövőre, és reméljük, hogy a Rockwise továbbra is biztos pontja marad a nyíregyházi zenei életnek – tette hozzá a fiatal énekesnő. – Rendszeres fellépői vagyunk a Zene Sóstón rendezvénysorozatának, és tavaly is koncertezünk a VIDOR-on: akkor én pont nem tudtam színpadra lépni az együttessel, hiszen külföldön voltam a fesztivál idején, így nagyon vártam, hogy idén pótolhassam az élményt.

Boda Izabella azt is elárulta, hogy a sok-sok fellépés dacára még nem sikerült teljesen leküzdenie a lámpalázat. A mai napig előfordul, hogy izgul a színpadon, amikor műsor közben fel kell konferálnia a soron következő dalokat, de amint elkezd énekelni, máris elemében érzi magát.

Ezek is érdekelhetik