Angol kiadó adta ki

2020.09.25. 08:05

Megjelent a világhírű tubaművész új lemeze

Szentpáli Roland korongja egy angol kiadónál látott napvilágot.

A tubaművész új lemezén három kompozíció kapott helyet

Forrás: ROLANDSZENTPALI.COM

A tubaművész Three Concertos című szerzői lemeze a londoni Toccata Classic kiadónál jelent meg, melyen három műve, a Tubaverseny, a Rapszódia és a Three Dances hallgatható – írja a papageno.hu.

A tubaművész új lemezén három kompozíció kapott helyet
Fotó: ROLANDSZENTPALI.COM

Koncert decemberben

A 2002-ben írt Tubaverseny a franciaországi Guebwillerben megrendezett Philip Jones Nemzetközi Tubaverseny megrendelésére készült. A Rapszódia első 40-50 üteme még 2007-ben íródott, de Szentpáli Roland csak 2012-ben fejezte be, amikor vendég szólamvezetőként egy éven keresztül a Hongkongi Filharmonikus Zenekarral dolgozott. Érdekessége, hogy középrésze a „felülről fúj az őszi szél” kezdetű Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei népdalra épül.

A Three Dances, azaz a Három tánc című művét két tubára és big bandre komponálta 2007-ben, Sérgio Carolino megrendelésére. A nyíregyházi Szentpáli Roland tubaversenyét legközelebb december 4-én hallhatja a közönség a szerző és a Duna Szimfonikus Zenekar előadásában, Kovács János vezényletével a Duna Palotában.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában