Fotózás

2020.12.05. 07:00

Az ország egyik legismertebb fotósa is felfigyelt rá

Elismerést kapott egy valódi példaképtől.

VNA

Forrás: Magyar Sára Archívuma

Magyar Sára már évek óta Budapesten él, jelenleg a Corvinus Egyetem végzős hallgatója marketing szakon, de emellett egy ideje fotózással foglalkozik, főleg esküvőkről és családokról készít felvételeket.

– Amikor a tavaszi karantén idején hazajöttem Nyíregyházára, az időm legnagyobb részét az egyetemi tanulmányaimra fordítottam, azonban közben a fotózást sem akartam elhanyagolni – mesélte lapunknak.

– Az interneten láttam meg Nánási Pál Big Shot nevű kezdeményezését, amelyben minden héten „házi feladatot” adott azoknak, akik szeretnek fényképezni. Eredetileg a YouTube-ra tervezett egy fotós versenyt, de a forgatásokat szüneteltetni kellett a járvány miatt, így ehelyett minden héten megadott egy témát, amellyel kapcsolatban bárki beküldhette az alkotásait.

Ihlet a természetben

Nánási Pál minden héten kiválasztotta a tíz legjobbnak ítélt felvételt, amikre a közösségi oldalakon lehetett szavazni, és a legtöbb voksot gyűjtött fotókat díjazták.

– Az egyik hétvégén a családommal sétálni mentünk, és amikor anyukám talált egy virágzó faágat, rögtön tudtam, hogy milyen képet fogok készíteni – mondta el Sára. – Másnap reggel az ablak elé ültem, ahol besütött a nap, és a magam elé tartott ág árnyéka kirajzolódott az arcomon, így készítettem el a fotósorozatot. Három képet küldtem be, és elkészítettem a videót is, majd izgatottan vártam a csütörtököt, amikor kiderült, mely képeket válogatták be a legjobbak közé.

Magyar Sára és Nánási Pál
Fotó: Magyar Sára Archívuma

A nagy találkozás

Sára családjával együtt nézte a következő adást, és nagyon boldog volt, amikor kiderült, hogy Nánási Pálnak tetszett a munkája, sőt: kiemelte, hogy a legtöbb beküldött fotóval ellentétben láthatott egy olyan felvételt is, amely a tavaszi kivirágzás metaforájával pozitív érzéseket közvetít – és a top tízbe is bekerült.

– Már kiskamaszként is Nánási Pál volt az egyik példaképem, mindig nyomon követtem a pályafutását, elolvastam a vele készült interjúkat, így igazi valóra vált álomként éltem meg, hogy a videóban az én képeimről is beszélt – tette hozzá Sára. – Szeptember elején kaptam egy e-mailt, melyből kiderült, hogy engem is várnak a Big Shot-találkozóra. Találkozhattam Nánási Pállal, az egész stábbal és a többi versenyzővel, ami hatalmas élmény és inspiráció volt. Bár 2020-ban nagyon sok rossz dolog történt, szerencsére csodálatos lehetőségek is megnyíltak. Azt hiszem, ez is mutatja, hogy minden rosszban van valami jó.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában