"egymást inspiráljuk"

2021.01.07. 07:22

Videó: Labirintusból a színpadra

Igazi meglepetés volt, amikor megtudták, hogy szerepelhetnek A Dal 2021 műsorában.

VNA

A Luscinia egy nagyon személyes produkcióval indul A Dal 2021-ben

Forrás: A zenekar archívuma

Már kihirdették az idei legjobb negyven dal listáját, amikor az egyik produkciót kizárták, és a szakmai zsűri döntése nyomán a ­Luscinia foglalhatja el a megüresedett helyet Labirintus című szerzeményével. A zenekar énekesnője, Seres Kitti Kisvárdán született és nőtt fel, később a családjával Budapestre költöztek. Bár elszakadt gyermekkora helyszínétől, a váltás rengeteg pozitívumot tartogatott számára, hiszen a fővárosban számos lehetőség nyílt előtte, hogy zenei karrierjére koncentráljon.

Összecsiszolta őket a dal

– Amikor a dalokat írjuk, egymást inspiráljuk – mesélte Seres Kitti arról, hogyan készült az a szerzemény, ami helyet biztosított számukra a műsorban.

– Még elég friss volt a zenekar, amikor ez a szám készült: a közös szerzeményeink közül ez készült el másodjára. Nagyon sokáig tökéletesítettük, például nem tetszett a refrén, folyamatosan átírtuk. Úgy gondolom, hogy ez volt az a dal, ami minket is összecsiszolt.

A Labirintus szövegét Kitti írta: abban az időszakban úgy érezte, bármihez fog hozzá, semmi nem sikerül, innen jött a dalt átívelő metafora – ő maga a csapda, a labirintus, amiből nem találja a kiutat.

– A jelentkezéskor A Dal 2021-re úgy tekintettünk, mint egy hatalmas lehetőségre, veszítenivaló nélkül, hiszen vagy bekerülünk a műsorba, vagy nem, de egy próbát mindenképpen megér – mondta el a fiatal énekesnő.

– Már körülbelül egy hete kint volt, hogy kik kerültek a legjobb negyven közé. Nem voltunk csalódottak, hiszen minden helyzethez igyekszünk pozitívan hozzáállni, meg is beszéltük a srácokkal, hogy jövőre újra próbálkozunk. Ezután érkezett a telefon, hogy mégis lesz helyünk a műsorban. Nagyon meglepődtem, de nagyon örültem is, és azonnal körbetelefonáltam a srácokat – a vírushelyzet miatt mindannyian online tanulunk.

Új album és koncertek

Seres Kitti arról is beszélt, hogy rengeteg próbával készülnek a műsorra, de az új dalokról sem feledkeznek meg. Szeretnének elkészíteni egy új albumot, illetve – amint végre minden visszaáll a régi kerékvágásba – minél többet koncertezni.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában