Szakkollégiumi hálózat

2021.03.27. 14:19

Tehetségesek, és nagyon sokra vihetik

A jövő értelmiségét támogatja a 10 éves roma szakkollégiumi hálózat.

KM

Összetartó közösségek alakulnak ki a szakkollégiumokban

Forrás: Szakkollégium

Egy evangélikus, egy görögkatolikus, egy jezsuita és egy református szakkollégiummal bontott zászlót 2011 őszén a roma szakkollégiumi hálózat, amely a felsőoktatásba bekerülő roma fiatalokat támogatja. Mára már 11, elsősorban egyházi, kisebb részben egyetemi fenntartású csapat segíti a főiskolára és egyetemekre bekerült fiatalokat, hogy elérjék céljaikat, és sikerrel szerezzék meg diplomájukat, miközben egyszerre erősödnek meg cigány és magyar identitásukban.

Különleges beszélgetés

A tízéves évfordulóra különleges beszélgetéssel készültek az alapítók és felelősök. Balog Zoltán református püspök, volt emberierőforrás-miniszter, Fabiny Tamás evangélikus püspök, Forrai Tamás volt jezsuita provinciális, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár értékelték péntek délután az elmúlt tíz évet, és személyes motivációjukról is meséltek, amelybe bekapcsolódott Balogh Tibor szakkolis öregdiák, valamint több jelenlegi hallgató is. A moderátor Varró Szilvia kommunikációs szakember, Pulitzer-emlékdíjas újságíró volt. Az összejövetel természetesen az ­online térben zajlott.

A személyes emlékekkel bőven tarkított beszélgetésről részletesebben hétfői lapszámunkban számolunk be olvasóinknak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában