Zene

2021.06.22. 15:15

Koncertek a megyeszékhely szívében

KM

A megyeszékhelyen élők már megszokhatták, hogy nyaranta megsokasodnak a szabadtéri koncertek a városban. Míg a sóstói piac szomszédságában szerdán és szombaton, addig a belvárosban péntekenként zenével és annak rajongóival telik meg a városalapítók szobra körüli tér.

Az Akkord zenei egyesület Téren-nyáron koncertsorozata az idén is folytatódik: a hét utolsó munkanapján 19 és 20 óra között helyi együttesek népszerűsítik az élő, hangszeres zenét.

Színes a zenei paletta

A programsorozatot június 25-én a Tibi a hegyről nevű formáció nyitja. A garázsbanda zsenialitásánál saját bevallása szerint csak a szerénysége és az öniróniája tesz túl. Olyan zenét játszanak, amit maguk is szívesen hallgatnak, repertoárjukban a Kispál és a Borztól a Kowalsky meg a Vegán át az Intim Torna Illegálig számos hazai zenekar feldolgozása szerepel.

Július első péntekjén a blueszenéé a főszerep, érkezik a térre a Blues Balloons, majd egy héttel később a Rockhajó saját dalaitól lesz hangos a belváros.

A Texas Touristot nem kell bemutatni, a banda kis túlzással a térség összes klubjában fellépett már, de visszatérő vendége a VIDOR Fesztiválnak is. A srácok július 16-án a belvárosban mutatják meg, mi történik, ha ötvözik a texas bluest, a dark countryt és a southern rockot a hiphoppal és a funkyval.

A Hobo Blues Band népszerű és kevésbé ismert dalai csendülnek fel július 23-án a Hobo Tribute Band előadásában, egy héttel később pedig a gyerekeknek zenél a Gombóc együttes. Augusztus első péntekén az ifjú titánok lépnek színpadra. A Kovács Miklós Bandája tudása legjavát nyújtja a fellépésein, ahol a minőségi zene jó hangulattal párosul.

Ingyenes koncertek

A Téren-nyáron utolsó, augusztus 13-ai koncertjén időutazásra hív a Beat-lesz, amellyel a brit gombafejek ikonikus dalaira bulizhat a belváros közönsége.

A szabadtéri koncertek természetesen ingyenesek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában