Vers a peronon

2021.06.08. 11:15

Verseket hallhatnak a peronokon

A tavalyi siker után az idén már országosan is hallhatók lesznek a költemények.

KM

Versek emelik a várakozás hangulatát

Forrás: Getty Images Hungary

Magyar költők verseit kiváló művészek előadásában élvezhetik az utazók június 4-étől október 6-áig a Vers a peronon kulturális kezdeményezés keretében, a MÁV–Volán-csoport egyes állomásain.

Kiváló művészek előadása

Az országos irodalmi eseménysorozat részeként, az idén is a nemzeti összetartozás napján indult a verselés: június 4-étől az október 6-ai nemzeti gyásznapig 35 vers tölti meg az utasok lelkét, összesen 125 napon át. A nyári hónapokban 30 Balaton-parti vagy -közeli állomáson; szeptember 6-ától pedig egy hónapig további 20 vasút-, illetve 24 távolsági buszállomáson hallhatók a költemények országszerte – olvasható a MÁV-csoport közleményében. Hozzátették: a szervezők az idén a tavaly elhunyt Szőcs Gézára emlékeznek. Mellette többek között Ady Endre, Áfra János, Babits Mihály, Bereményi Géza, Csokonai Vitéz Mihály, József Attila, Juhász Ferenc, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Szabó Lőrinc és Weöres Sándor versei hangzanak el. A költeményeket olyan kiváló művészek adják elő, mint Beck Zoltán (30Y), Csuja Imre, Für Anikó, Gáspár Sándor, Mácsai Pál, Mihály Péter, Nagy Péter, Tahin Zsolt és Tóth Ildikó. A költeményeket ősszel megyénkben is hallhatják az utasok, ugyanis a megyeszékhely mellett Mátészalkán és Záhonyban is verselnek a művészek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában