Panyola

2021.07.20. 07:00

Jubilál a PanyolaFeszt

Az idei fesztiválon a zenéé, a táncé és a színházé lesz a főszerep.

KM

20190804 Panyola Négy napos programmal várja vendégeit a 14. PanyolaFeszt. Fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország

Forrás: KM-archív

Fotó: kapilali

Közeleg augusztus első hétvégéje, s ezzel együtt a XV. PanyolaFeszt. Az idén is számos helyszín programjai közül választhatnak, akik kilátogatnak a szatmári rendezvényre augusztus 6–8. között – olvasható a fesztivál honlapján.

Fergeteges hangulatot kínál a nagyszínpadon többek között a Bohemian Betyars, Dánielfy Gergő és az Utazók, a Pankastic!, Szeder. Újdonságként megnyílik a Folkporta a Széles Gyula kiállító- és kézművesház udvarán, ahol folyamatosan néptánc és zene várja a hagyományok kedvelőit. Fellép a Bordó Sárkány, Csipkés Zenekar, Hajdú Táncegyüttes… Közben a fesztiválozók szatmári ízeket kóstolhatnak.

Fontos a környezetvédelem

Igazi csemegének ígérkezik Csákányi Eszter Akit az istenek szeretnek című élő koncertje, vagy a Déryné Program Cseh Tamás-estje. A Pulyasarok ebben az esztendőben is hatalmas kavalkáddal, sok-sok élménnyel várja a gyermekeket. A Csupa-Csoda Interaktív Játékpark, a Magyar Hagyományőrző Faművesek gazdag kiállításai, foglalkoztatói, a kovácsmester bemutatói, illetve egyéb kézműves-foglalkozás szórakoztatja és köti le a kicsik figyelmét.

Ebben az évben a környezetvédelem fontos szerepet kap, a vendégek megismerkedhetnek a repohárral, sőt a PET Kupa a fesztivállal egy időben kezdi el a Tisza-menti folyómedrek tisztítását.

A sport kedvelői kerékpár­túrán fedezhetik fel a vidék nevezetességeit. Újra lesz Palaj-party a Tiszán, porta­programok, kiállítások, kézművesek utcája, pálinkakóstoló és főzdelátogatás, szatmári ételek és számos izgalmas kulturális esemény a 15 éves PanyolaFeszten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában