Tortuga

2022.01.25. 09:10

Slágerlistások lettek

A Tortuga tagjai visszaemlékeztek az elmúlt két év sikereire.

KM

Forrás: A zenekar archívuma

Már nem kell sokat várni a közönségnek, hogy hallhassa A Dal 2022 negyven produkcióját: a műsor január 29-én debütál majd a Duna televízión. Az ország legnagyobb dalválasztójának új évada előtt a csatornán visszaemlékeztek a műsor eddigi legemlékezetesebb pillanataira. Az összeállításban megosztották gondolataikat a nyíregyházi rockbanda, a Tortuga tagjai is – hiszen az együttes 2020-ban a Mámor tér 3. című dalával elnyerte Az év felfedezettje díjat, illetve a 2021-es versenyen is helyet kaptak a legjobb produkciók között a Törnek az ablakok című szerzeményükkel. 

Elmúlt a lámpaláz 

– Amikor először bejöttünk a stúdióba, akkor néztünk, mint a falusi gyerekek, amikor először rálépnek a betonra. Nagyon jók voltak a technikai körülmények, és akkor játszottunk életünkben először fülmonitorral, ami nagy élmény volt – mesélte a műsorban Kerle Ákos, a banda basszusgitárosa. Hozzátette: álmukban sem gondolták volna, hogy ilyen sikereket érhetnek el ezen a színpadon, és megkapják az év felfedezettjének járó elismerést. 

– Mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy sokkal könnyebb és sokkal jobb volt ilyen profi körülmények között zenélni – fejtette ki Tomku Milán, a banda énekese és szólógitárosa. – Bár sosem akartuk elherdálni a pénzünket, a műsor után az volt a célunk, hogy gyűjtögessünk, mostanra pedig sikerült elérnünk, hogy olyan körülmények között léphessünk színpadra, mint amilyenek között A Dalban is játszhattunk. 

– Miután egy ilyen, éles tévéadásban szerepeltünk, egy klubkoncerten is sokkal nagyobb biztonságban éreztük magunkat, és ezáltal egyre fesztelenebbek lettünk. A műsor nagyon sokat segített abban, hogy leredukáljuk a lámpalázat – mondta el az együttesből Hegyi Ábel. 

A zenekar tagjai a közösségi oldalukon hozzátették: a Petőfi zenei díjukat kiemelt helyen őrzik a próbatermükben. Az idén nem jelentkeztek A Dal versenyébe, de az alkotással nem álltak le: legutóbbi, Csak te vagy című daluk hétről hétre egyre előkelőbb helyen szerepel a Petőfi rádió top 40-es slágerlistáján. Mostanra felkerültek a dobogóra, a harmadik hellyel pedig a magyar előadók között ők az elsők a toplistán. 

Bár a Tortugával nem találkozhatunk A Dal 2022-es mezőnyében, más megyei művészeknek szurkolhatunk majd : a tiszadobi Oláh Ibolya, az ajaki Gubik Petra és a tiszalöki Szabó András zenekara, a Pink & the Panthers is színpadra áll majd a dalválasztóban.

 

A Tortuga legutóbbi dala a harmadik helyen áll a Petőfi rádió toplistáján 

Fotó: A zenekar archívuma

Címkék#tortuga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában