Nyírség Táncegyüttes

2022.03.14. 16:16

Néptáncantológiákon ropták

A Budapesti Operettszínházban és az Eiffel Műhelyházban léptek fel a néptáncosok

Forrás: Demarcsek György archívuma

A Nagymező utcában található Budapesti Operettszínházban rendezte meg a Martin György Néptáncszövetség a felnőtt táncegyüttesek legnagyobb és legreprezentatívabb seregszemléjét, a Néptáncantológiát. Nyíregyházát és a megyét ismét a Nyírség Táncegyüttes képviselte, amelynek tagjai Demarcsek György és Bohács Gitta Szatmári táncok című koreográfiáját mutatták be. A 15 pár táncos előadását ezúttal is zúgó tapssal jutalmazta a teltházas közönség. A Nyírség már 37 (!) alkalommal vett részt eddig a Néptáncantológián, 1985 óta - 2012 kivételével - minden évben.


Vasárnap az Eiffel Műhelyházban, a főváros egyik legújabb és legérdekesebb játszóhelyén tartották meg a Martin György Néptáncszövetség és az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület közös szervezésében az Ifjúsági Néptáncantológiát, amely ezen az új helyen is teltházas közönséget vonzott. Szabolcs-Szatmár-Bereget és Nyíregyházát a Nyírség UP Lókötő és Topogó Táncegyüttese képviselte, amelyek egyben a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola csoportjai. Az egyesített csoport Grexáné Nagy Enikő és Ugyan Attila Bálban című koreográfiáját mutatta be, ami kisszekeresi táncanyag feldolgozásával készült. A fiatal táncosok is rendkívül sikeresen szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában