Talamba

2022.04.16. 13:51

A családdal ünnepelnek

A Talamba húsvét után különleges koncertre várja a közönséget.

KM

A Talamba ütőegyüttes sokat próbált az ünnepek előtt

Forrás: az együttes archívuma

– Nálunk minden húsvét nagy családdal telik – mesélte lapunknak Zombor Levente, a Liszt Ferenc-díjas Talamba ütőegyüttes mátészalkai születésű vezetője.– Van az erdő közepén egy, az 1930-as években épült kúria, amit az építész édesapám újított fel, és most panzióként működik. Az egész család ott szokott összegyűlni az ünnepekkor, ez ezúttal sem lesz másképp. A tojásfestés, locsolkodás inkább akkor kapott helyett a húsvéti programok között, amíg a gyerekek kicsik voltak. Most inkább a közösen eltöltött időre, sütésre-főzésre koncentrálunk, így telnek az ünnepek. 


Húsvéti móka 


Zombor Levente azt is elárulta, hogy a húsvéti időszak a Talambával sok-sok próbával telt, hiszen egy nagyon különleges előadásra készülnek. Colurum címmel Zsédával és Teleki Miklós orgonaművésszel egy közös műsort álmodtak színpadra, amelyet az énekesnő szülővárosában, Pápán adnak elő április 21-én, a település református templomában. 


Aki az ünnepek alatt szeretne Talamba-muzsikát hallani, az internetnek köszönhetően megteheti: az ütőegyüttes közösségi oldalán megosztotta követőivel azt a néhány évvel ezelőtti mókás felvételt, amelyen plüssnyulakkal körbevéve és néhány ünnepi kelléket alkalmi hangszerként használva kívántak mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket – a videót szon.hu portálukon is megnézhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában