Nyíregyháza

2022.04.08. 20:00

Első lemezét készíti a Pandóra Projekt

A duó hamarosan Nyíregyháza közelében is színpadra lép majd.

VNA

Major Dóra és Végh Janka Zsuzsanna egy éve alapították a Pandóra Projektet | Fotók: Székely Zsófi

Alig egy évvel ezelőtt alakult a Pandóra Projekt, máris lecsapott rájuk az egyik legnagyobb hazai zenei kiadó, melynek égisze alatt jelentkeztek egy videóklippel. A nyíregyházi, jelenleg a fővárosban élő Major Dóra és zenésztársa, Végh Janka Zsuzsanna a Hetvenkettes című dalhoz készült klipet mutatta be nemrég, most pedig lemezt készítenek. Az idáig vezető útról, a friss szerzeményről és közeljövő terveiről Dóra mesélt lapunknak. 


– Ősszel több zenei tehetségkutatón is indultunk, és nagyon szép eredményeket értünk el. Ezek közül az egyik legnevesebb a Hangfoglaló Program zenekaros pályázata volt, ahol bekerültünk a támogatott húsz együttes közé. Itt a zsűritagok között volt Kovács Ákos Dadan zenei menedzser a Gold Recordtól, és felfigyelt ránk: ő lett a menedzserünk, és elkezdődtek az egyeztetések a kiadóval, végül február végén kötöttünk szerződést velük. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ők vannak mögöttünk és segítik az utunkat – mondta el az elmúlt időszakról. 


A kiadó olyan népszerű hazai sztárokkal dolgozik együtt, mint ByeAlex, Opitz Barbi, a Honeybeast, Manuel, Alee és Ruszó Tibi. Tavaly az év vége még számos jó hírt tartogatott a Pandórának: a Kikeltető tehetségkutatón különdíjat nyertek, ezzel pedig egy lehetőséget, hogy a Budapest Parkban koncertezhessenek. A Szabad a Színpad tehetségkutatóról a fődíjat vihették haza, ami egy klipforgatást jelentett a zenekarnak – így készült el a Hetvenkettes. 

 


– Ezt a dalt a koncertjeinken már sokszor hallhatta a közönség – mesélte Major Dóra. – A Hetvenkettes még a legelső szerzeményeink közé tartozik, körülbelül egy évvel ezelőtt születhetett. Az első alkalmakkor még csak ketten énekeltük Jankával, aztán elkezdtünk zenekarral koncertezni, s egy fél év alatt, a közös fellépések során szépen lassan változott, amíg elnyerte a végleges formáját. A dal felvételét a testvéremnek, Major Gábornak köszönhetjük, a produceri munkákat a basszusgitárosunk, Dór Matyi egészítette ki. 


– A dalt egy keserédes, nosztalgikus érzés inspirálta: amikor valaki egykor nagyon fontos volt a számunkra, de már nem része az életünknek, és visszaemlékszünk a közös, boldog pillanatokra – fűzte hozzá. – Igazából a dalszöveg nekem és Jankának is mást jelent, erre pedig akkor jöttünk rá, amikor elkezdtük tervezgetni a videóklipet. Mindketten másként gondolunk erre a dalra, éppen ezért nem is szeretnénk kategorikusan kijelenteni, hogy miről szól, illetve azt sem, hogy a negatív vagy optimista hangulatot szántunk-e neki. Ezt majd a hallgatóság eldönti. 


A Hetvenkettes után pedig még több dalra és klipre számíthatunk a lányoktól: most dolgoznak az első lemezükön. Bár az utóbbi hónapok pörgős időszaka nem hagyott sok időt nekik a dalszerzésre, végre stúdióba vonulhattak, és a tervek szerint ősszel már előrukkolhatnak az albummal. 

 

Fesztiválokra készülnek 


– Az elmúlt fél év intenzív koncertezése alatt sok különböző helyen jártunk és rengeteg impulzus ért minket – magyarázta Dóra. – Azt hiszem, most már kijelenthetjük, hogy egy „problémákat kikiabálós” zenét játszunk, leginkább indie-folk vagy etno-­pop stílusban. Erősen hatnak ránk a magyar népzenei elemek, viszont korántsem népzenét játszunk: a szabadság érzését, a szabad alkotást tesszük belőle a magunkévá, és a fellépéseinken is táncházas hangulat szokott kialakulni. A lemezre azokat a dalokat fogjuk felvenni, melyeket a koncertjeinken már hallhatott a közönség, körülbelül 8-10 számot szeretnénk az albumra. A központi témáink a valódi érzések, legyen szó éppen csalódásokról, szívügyekről, vagy mindarról, amit a kortársaink vagy bárki más megtapasztalhat. 


Aki nem szeretne őszig várni, hogy hallhassa a Pandóra Projekt dalait, ellátogathat a koncertjeikre. Még ebben a hónapban Nyíregyházától nem messze állnak színpadra: április 23-án Tállyán játszanak az Oroszlános Fogadóban. A nyári fesztiválszezonra is nagyon készülnek, hiszen rengeteg helyen zenélnek majd az ország számos pontján – a helyszíneket és az időpontokat hamarosan a közösségi oldalukon árulják el a közönségnek. 

Pillanatkép a Hetvenkettes klipének forgatásáról

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában