Nyíregyháza

2022.04.02. 14:00

Magyar kedvencei is inspirálják a nyíregyházi énekesnőt

Mivianának nagyon változatos az ízlése, széles palettáról hallgat zenét.

KM

Miviana eleinte angol nyelven írt dalokat | Fotó: Magyar Sára

A fiatal nyíregyházi énekesnő, Miviana a Petőfi Tv Friss című műsorában többek között arról beszélt a műsorvezetőknek, hogy honnan jön az ihlet, amikor dalokat ír. – Gyakorlatilag mindenből inspirálódok, a körülöttem lévő világból érkező impulzusokat egy sajátos módon dolgozom fel – árulta el Miviana, majd arról is mesélt, hogy több magyar előadó is nagy hatással van rá. 

 

Jól jöhet a hegedű 

 

– Ágnes Vanillán nőttem fel. Imádom, hogy ilyen gyönyörűen ejti a magyar szavakat. Ő nagyon sokat adott nekem, és mindig itt van bennem, amikor magyarul írok dalokat. Senát is nagyon szeretem, az egész temperamentumát, lényét, ahogyan improvizál, egyszerűen csodálatosnak tartom őt. Egyébként nagyon változatos az ízlésem, egyik nagy kedvencem Rihanna, fiatalabb koromban pedig sokat hallgattam az Evanescence, Pink és Eminem dalait is – fűzte hozzá. 


Miviana brácsán és hegedűn is játszik, hangszeres tudását pedig dalaiban is kamatoztatja: legutóbbi, Éjjelente című dalában – amely egyébként az első magyar nyelvű szerzeménye – szintén hallhatja a közönség a játékát. Az énekesnő elmondta, hogy amikor elkészül egy produkcióval, akkor mindig elgondolkodik azon, hogy jó-e így, el kell-e venni belőle valamit, esetleg hozzáadni. Ha pedig úgy érzi, hogy egy hegedű jól hangzana benne, akkor azonnal kiegészíti vele a művet. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában