Nyíregyháza

2022.04.26. 17:37

Nem körülöttünk forog a Föld!

Sztorikban bővelkedő, tettekre sarkalló spirituális könyv született a nyíregyházi úszómester tollából.

PI

Szepesi Zsolt a könyvével | Fotó: a szerző

Bármit is olvasol, azt feltételesen fogadd! Kapcsolj be egy szűrőt magadban, kérdőjelezd meg, olvass utána, gondold végig, és csak akkor tedd magadévá, ha azt magadban, legbelül igaznak érzed! – figyelmezteti olvasóit A tudatosság emelése – A jövő a kezedben van című könyvének bevezetőjében Jack White, alias Szepesi Zsolt György ezoterikus író. 

Az elsőkönyves nyíregyházi szerzőről kevesen tudják: korábban gyógymasszőrként, jelenleg úszómesterként figyel embertársai testi egészségére, épségére a Malom utcai Júlia Fürdőben. 

A kétgyermekes édesapa pár esztendeje úgy érezte, a lélek karbantartása, a pszichés jóllét érdekében is sokat tehetne másokért: szabadidejében írni kezdett, tavaly látott napvilágot a közel 250 oldalas, kétpilléres kiadványa, amely immár a megyei könyvtárban és az interneten is megtalálható. 

Kínos névrokonság 

– Két vallomással is tartozom az érdeklődőknek. Az egyik, hogy sosem akartam írni, ám elmélyedve az ezotéria világában, csak jöttek és jöttek a gondolatok, amelyeket papírra vetettem. A másik: az idegen csengésű írói álnevemet egyfajta kényszer szülte üzletpolitikai megfontolásból vettem fel. Nem szerettem volna ugyanis, hogy összekeverjenek névrokonommal, a börtönbüntetésre ítélt politikus-vállalkozóval, Monok volt polgármesterével – árulta el Szepesi Zsolt. 

Könyve születése kapcsán a hangtálterápiában is járatos író megjegyezte: számos önfejlesztő, spirituális előadáson vett részt korábban, ám ezek rendszerint csak arra adtak válaszokat, mi mindent tehetnek a résztvevők, hogy jobbá, boldogabbá tegyék a saját életüket, sikeresebbek legyenek a munkában, a magánéletben, stb. 

Nézzünk magunkba! 

– Rájöttem, hogy az ilyen énközpontú, egocentrikus gondolkodás rossz útra visz, cél- és észszerűbb lenne felülemelkedni ezen, alapos önvizsgálatot és önkorrekciót végezni, majd pozitív gondolatokat közvetíteni önmagunk és mások felé. Ehhez elengedhetetlen a tudatosság emelése, annak a felismerése, hogy nem „körülöttünk forog a Föld”, az embertársaink pedig nem azért vannak, hogy önző módon kihasználjuk őket a céljaink, vágyaink eléréséhez. 

– Mély vízben kapálózik az emberiség, a könyvemben egyfajta iránytűt adok a fejlődéshez és a változáshoz. Olykor szakirodalmi megközelítésből – lásd: csakrák, karma, energetika, tudatosság –, olykor hétköznapi, személyes történeteken keresztül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában