Nyíregyháza

2023.05.05. 12:57

Az országos szövetség tagja a Móricz Zsigmond Olvasókör

Bemutatkozott a nyíregyházi kör a budapesti országos tavaszi találkozón.

 Az Olvasókörök Szövetsége nemrégiben tartotta tavaszi találkozóját Budapesten – az országos seregszemlén a nyíregyházi Móricz Zsigmond Olvasókör is részt vett. A Széchényi Könyvtárban tartott közgyűlésen az éves beszámoló mellett a legfontosabb napirendi pont az volt, hogy a nyíregyházi Móricz Zsigmond Olvasókör is a szövetség tagjává vált.

Felléptek a gálán

A kétnapos találkozón érdekes előadásokat hallhattak, melyek egyikén dr. Bihari Albertné szólt a Móricz Zsigmond Olvasókör programjairól, eredményeiről és terveiről. A vendégek bejárhatták a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak otthont adó Wenckheim–palotát, és megtekinthették az Esszencia című, az Országos Széchényi Könyvtár alapításának 220. évfordulója alkalmából összeállított állandó tárlatot. A gálaesten a nyíregyházi olvasókör zenés irodalmi összeállítással ajándékozta meg a több mint száz tagtársat. A Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület énekkara közismert, vidám dalokkal szórakoztatta a találkozó résztvevőit, sőt, meg is énekeltette azokat. Abonyiné Antal Anna Ratkó József és Váci Mihály költeményeit, Lászlóné Irén saját verseit adta elő, Ari Fabbro könyvéből olvasott fel a gálán, míg Ignáczné Mónika szabolcs-szatmár-beregi népdalokat énekelt.

A műsorra a VOX együttes – Antal Éva és Antal Krisztina – fergeteges, hajnalig tartó bulija tette fel a koronát. 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában