Limerick

2023.07.26. 16:51

Vicces ötsorosok versengése

Legyenek bár strandon vagy éppen egy klímás helyen, ragadjanak ceruzát, és írjanak ötsorosokat!

Száraz Anita

A tavalyi főszereplők

Forrás: KM-archív, Dodó Ferenc

Fotó: Dodó Ferenc

Ha VIDOR, akkor limerick: most jön a kilencedik. Ennél persze viccesebb alkotásokat várunk az idei limerickíró bajnokságra, amit már kilencedik alkalommal hirdet meg a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház és lapunk, a Kelet-Magyarország. A kultúrabarátok jól tudják, hogy az elmúlt nyolc fesztiválon óriási sikere volt a Nyírségi Limerickíró Bajnokságnak: a viadalokon minden évben több száz pályamű versengett, a finálé pedig mindig a fesztivál egyik legmulatságosabb eseménye. 
 

Az elmúlt évek sikerét látva nem is lehet kérdéses a folytatás: a versengést az idén is meghirdetjük, így aki esetleg lemaradt, megmutathatja limerickíró tudását. Ezúttal is két kategóriában (egyéni és csapat) várjuk a műveket, négy témában: sport, közélet, a hely szelleme (az én kis falum/városom) és szabadon választott. A döntőt szeptember 2-án, szombaton délután rendezzük. Ott a versfaragók ötsorosait a Móricz Zsigmond Színház művészei adják elő, a kategóriák győztesei pedig ezúttal sem távoznak üres kézzel. Tehát a lényeg: írjanak és küldjenek limerickeket! 

Csak jeligével! 

Azoknak, akik még nem találkoztak ezzel a versformával, elmondjuk: a limerick kötött formájú, ötsoros nonszensz vers, a rímképlete AABBA, a BB sorok mindig rövidebbek. A beérkezett műveket a színház és lapunk képviselői előzsűrizik, a döntőbe a legjobb alkotások kerülnek. Nevezni ezúttal is jeligés pályázatokkal lehet: a műveket augusztus 18-án délig várjuk az [email protected] e-mail-címre vagy levélben a Nyíregyháza, Dózsa György u. 4–6. címre, a borítékra írják rá: limerick. 

A játék részletes leírását és szabályzatát a szon.hu/jatekszabalyzatok oldalon találják. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában