VIDOR Fesztivál 2023

2023.08.25. 20:06

Kilenc napig Nyíregyháza a vidámság fővárosa

Jövő hét szombatig közel 150 program vár a fesztiválozókra. 

Szon.hu

Fotó: Sipeki Péter

Péntek este elkezdődött a VIDOR Fesztivál: a kulturális seregszemle szeptember 2-áig közel százötven programot kínál a Nyíregyházán élőknek és az idelátogatóknak. Az ünnepélyes megnyitón dr. Gáva Krisztián, a kulturális és innovációs minisztérium közigazgatási államtitkára úgy fogalmazott: zseniális ötlet volt olyan fesztivált szervezni, aminek a középpontjában a nevetés, a humor áll. 

– Egy nemzet életkedvének egyik fokmérője az, hogy mennyi és milyen minőségű fesztivált szervez, mi pedig ezen a téren világnagyhatalom vagyunk. Nehéz évek állnak mögöttünk, ám nem vesztettük el a humorérzékünket, tudunk jóízűen nevetni. Erre kiváló alkalmat teremt a VIDOR Fesztivál, ami minden korosztálynak kiváló programokat kínál – tette hozzá. 

Dr. Kovács Ferenc polgármester azt mondta, a VIDOR immár elválaszthatatlan a nyártól, a várostól, a fesztivál pedig a közösségteremtésnek is kiváló helyszíne, hiszen alkalmat teremt a jókedvű találkozásokra, vidám beszélgetésekre. – Az állami és önkormányzati források mellett a fő támogató, a Master Good cégcsoport, illetve további harminc cég is hozzájárult ahhoz, hogy ez alatt a kilenc nap alatt a kultúra minden szeletét élvezhessék a fesztiválozók – tette hozzá. 

A humor élni segít

A kulturális seregszemle fő támogatója a Master Good cégcsoport – az ügyvezető-tulajdonos Bárány Péter a megnyitón arról beszélt, hogy számukra nagyon fontos a művészetek, a kultúra támogatása, az pedig külön öröm a számukra, hogy mivel a munkavállalóik nagy része ebben a megyében él, ők is részesei lehetnek az élményeknek. 

A VIDOR-t szervező Móricz Zsigmond Színház igazgatója, Kirják Róbert kiemelte: az elmúlt évek nehézségei után végre ismét önfeledten fesztiválozhatunk, s erre a mintegy 150 program kiváló lehetőséget biztosít. A számtalan kiváló előadó közül kiemelte a VIDOR sztárfellépőjét, Minellit, aki szerdán este ad koncertet a Kossuth téren. A színházi versenyprogram zsűrielnöke, a Kossuth-díjas Hegedűs D. Géza azt mondta: megtiszteltetés számára, hogy a szülőföldjén köszöntheti a megnyitóra kilátogatókat – a Vígszínház művésze, aki ebben az évben ünnepli a 70. születésnapját, ibrányi származású – a szerk. – Ha meg akarjuk ismerni az embereket, azt kell megfigyelni, hogyan nevetnek. Akik szívből tudnak nevetni, azok jó emberek, a következő kilenc napban pedig ilyen emberek találkoznak majd egymással a színházban, a koncerteken, a kiállításokon. Hozzátette: humorra szükség van, mert élni segít, s végül azt mondta: Szabolcs-Szatmár-Bereg a jó emberek hazája.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában