Nyíregyháza

2023.08.13. 15:13

Zsidó Gasztronómiai Fesztivál

Augusztus 27-én rendezik meg Nyíregyházán az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó Gasztronómiai Fesztivált, melynek egyik fő célja, hogy közelebb hozza a zsidó kultúrát a többségi társadalomhoz.

Szon.hu

– Egy olyan kulturális program megvalósítását szeretnénk elősegíteni, amely a magyarországi zsidósággal kapcsolatos értékeket, hagyományokat, szokásokat segít megismerni, továbbörökíteni a jövő generációi számára – írják közleményükben a szervezők.

– A programok között lesz kiállítás, a zsidó folklórba bevezető előadás, interaktív tárlatvezetés és könyvbemutató. Az eseményen résztvevők gasztronómiai utazást tehetnek a kóser konyha világába, megízlelhetik a hagyományos ízeket, megismerhetik a különleges ételek receptjeit, bepillantást nyerhetnek e csodálatosan gazdag kulináriskultúrába. Mindezek mellett a nap folyamán sor kerül a zsidó világ vallási és világi szereplőinek előadásaira, amelyek egyrészt segítik a zsidó kultúra és gondolkodásmód megismerését, másrészt különleges, semmivel sem összehasonlítható szórakozást biztosítanak a nyíregyháziak számára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában