Nyíregyháza

2024.01.10. 09:08

Az új évben is egymást követik már a koncertek

Az új esztendővel együtt megkezdődtek a Nyíregyházi Cantemus Kórus együttesei számára az idei tennivalók is. A Cantemus Vegyeskar már a hétvégén fellép Sátoraljaújhelyen. Jótékonysági koncertet szervez ugyanis a Rotary Club Sátoraljaújhely és alapítványa, a Közjóért Alapítvány, s a nyíregyházi művészeti együttes erre a rendezvényre kapott meghívást, ami a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Művelődési Központban kezdődik január 13-án, szombaton 18 órától.

M. Magyar László

Színpadon a Cantemus Vegyeskar

Forrás: Archív fotó: Dodó Ferenc

Költészet és zene 

A Cantemus-kórusbérlet következő hangversenyén, január 20-án 18 órától a Kodály Zoltán Általános Iskolában a magyar kultúra napjára emlékeznek a kóruscsalád énekkarai. Az Öröktűz című műsorban a költészet és a zene kapja a főszerepet. 
A koncerten közreműködik: a Cantemus Gyermekkar, a Pro Musica Leánykar és a Cantemus Vegyeskar. Vezényel Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy és Szabó Soma Liszt-díjas karnagy. A Cantemus Vegyeskar készül arra a koncertsorozatra is, amelyen a Budapesti Fesztiválzenekar felkérésére énekel majd. A Fischer Iván vezette zenekar Kompasszió című műsorában Bach Máté-passiójából és más szenvedéstörténetekből mutat be részleteket. Az érdeklődők is láthatják ezt a műsort a budapesti Művészetek Palotájában március 24-én, 25-én és 26-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában