szon.hu PODCAST

2024.01.04. 11:30

Külföldi turné, hazai fesztivál

Ha akarjuk, ha nem, már 2024-et mutat a naptár. Új tervek, új feladatok új célkitűzések elé néz mindenki, így a Nyíregyházi Cantemus Kórus is. Szabó Dénes Kossuth-díjas karnaggyal, a kóruscsalád igazgatójával beszélgettünk arról, lehet-e már tudni, milyen feladatok várnak ebben az évben az énekkarokra.

Szon.hu

Szabó Dénes, Kossuth-díjas karnagy, a nyíregyházi Cantemus kórus karnagya és M. Magyar László újságíró podcast beszélgetése. Fotó: Pusztai Sándor Ps Kelet-Magyarország

Fotó: Pusztai Sándor

Mint a karnagy elmondta, az első hat hónapban sok munka vár az énekkarokra, augusztusban pedig ismét megrendezik a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivált. A programok között szerepel a saját bérletes hangversenysorozat is, amire nem nagyon van példa. Nagyon egyedülálló, nagyon unikális, hogy egy énekkar Magyarországon bérleti sorozatot tud indítani. A saját bérleti koncertek mellé párosulnak azok a meghívások, amik tulajdonképpen visszautasíthatatlanok. Ilyen például márciusban a Fesztivál Zenekar meghívása egy európai turnéra, de ilyen egy tajvani és egy hongkongi utazás is, sőt Kínából is érkezett meghívás. A beszélgetésben szó lesz arról is, hogy a Pro Musica Leánykarnak immár „kihelyezett tagozata” is van Budapesten.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában